Το αγωνιστικό τμήμα της Mercedes-AMG παρουσίασε την αναβαθμισμένη εκδοχή της GT4, ενός από τα πιο επιτυχημένα race car στην ιστορία της εταιρείας, με 53 νίκες στη γενική κατάταξη, 151 νίκες στην κατηγορία και 137 παρουσίες στο βάθρο σε 363 αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανανεωμένη GT4 είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία σε ιδιώτες και ομάδες, με την τιμή να ορίζεται στα 209.000 ευρώ, χωρίς τους φόρους.

Το αυτοκίνητο έχει βελτιωθεί σε κάθε τομέα, από την αεροδυναμική, έως την ανάρτηση και τις προδιαγραφές ασφαλείας. Κινητήρας και φρένα ψύχονται καλύτερα ακόμη και σε πολύ ζεστές συνθήκες, το σύστημα πέδησης είναι πιο αποτελεσματικό, ενώ οι νέοι προβολείς LED υψηλής απόδοσης φροντίζουν για την άριστη ορατότητα του οδηγού σε νυχτερινούς αγώνες ή κάτω από έντονη βροχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό τοποθετήθηκε πιο ενισχυμένο roll-cage, νέο είναι και το carbon κάθισμα, όπως και το σύστημα πυρόσβεσης. Για την κίνηση φροντίζει ο V8 biturbo κινητήρας των 4.0 λίτρων απόδοσης 476 ίππων και 630 Nm ροπής. Το σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων πραγματοποιεί αστραπιαίες αλλαγές, το διαφορικό παραμετροποιείται ανάλογα τις συνθήκες, ενώ η ανάρτηση με τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ εξασφαλίζει τον ακριβή έλεγχο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης