Πού θα ποντάρατε; Στην Bentley ή στο τρένο;

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015, 12:03
Πού θα ποντάρατε; Στην Bentley ή στο τρένο;

Στις αρχές του έτους, η βρετανική φίρμα κατασκεύασε μια ειδική έκδοση της Mulsanne Speed, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 85η επέτειο από τη νίκη του προέδρου της εταιρείας, Captain Woolf Barnato.

Πρόκειται για έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό αγώνα που διεξήχθη τον Μάρτιο του 1930. Ο Captain Woolf Barnato, την ώρα που έπινε τον καφέ του στο ξενοδοχείο Carlton στις Κάννες, έβαλε στοίχημα με κάποιον, ότι μπορεί να φτάσει στο ιδιόκτητο κλαμπ του στο Λονδίνο οδηγώντας την Speed Six, πριν την αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Calais-Mediterranée. Ο πρόεδρος της Bentley κέρδισε το στοίχημα, φτάνοντας στον προορισμό του μόλις τέσσερα λεπτά νωρίτερα από το τρένο, γνωστό και με την ονομασία «Blue Train».

Η Bentley θέλησε να αναπαραστήσει την ιδιαίτερη εκείνη κόντρα, αλλά δεν τον έκανε όμως στη Γαλλία. Προτίμησε τη Σαουδική Αραβία και πιο συγκεκριμένα το δρομολόγιο μεταξύ Riyadh και Dammam. Η απόσταση που χωρίζει τις δύο πόλεις είναι 480 χιλιόμετρα.

Απέναντι στο τρένο βρέθηκε η Continental GT V8 S Convertible των 528 ίππων, με οδηγό τον επαγγελματία Steven Cane. Ο Ιρλανδός χρειάστηκε 4 ώρες και 14 λεπτά για να φτάσει στον τελικό προορισμό, 6 λεπτά πριν η ταχεία αμαξοστοιχία μπει στο σταθμό.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015, 12:44