Παίρνουμε τα βουνά και τα λαγκάδια και συμμετέχουμε με την BMW στο Scooter Rally Αντοχής 2022. Ο συνάδελφος Γιάννης Πετρόχειλος θα συμμετέχει στο διήμερο αντοχής που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Φωκίδας με την ολοκαίνουργια C400GT.

Το πρώτο Scooter Rally Αντοχής οργανώθηκε για 1η φορά τον Μάιο του 2015 στην Αττική . Κάθε χρόνο γίνεται σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος. Περισσότερα για το Scooter Rally Αντοχής Αντοχής 2022 μπορείτε να διαβάσετε εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Toyota παρουσίασε το μεσημέρι το νέο Aygo Cross. Σχεδιασμένο από λευκό χαρτί και σύμφωνα με τις παρατηρήσεις και τις ανάγκες  των ευρωπαίων αγοραστών, κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Toyota στην Τσεχία και η τιμή του είναι κάτω από τις 15.000 ευρώ.Περισσότερα για την παρουσίαση που έγινε πριν από λίγες ώρες εδώ.

Μια άλλη παρουσίαση –όχι διαδικτυακή- ετοιμάζει η KIA στο τέλος Ιουνίου. Πρόκειται για το νέο KIA NIRO το οποίο θα είναι Hybrid, Plug in Hybrid και Electric. Η παρουσίαση θα γίνει στη Φρανκφούρτη. Προς το παρόν υπάρχει embargo….Στη Νίκαια στη Γαλλία η Citroen θα παρουσιάσει στις 7 Ιουνίου το νέο C5 Aircross με υβριδικό κινητήρα που θα αποδίδει 130 ίππους. Το νέο C5 Aircross το οποίο έχει  επανασχεδιαστεί, εκφράζει ακόμα μεγαλύτερο δυναμισμό και διαθέτει περισσότερη φινέτσα. Είναι πιο ώριμο από ποτέ και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην άνεση και στην ευελιξία, ειδικά στην plug-in υβριδική του έκδοση. Στην Ελλάδα αναμένεται να έρθει μετά τον Σεπτέμβριο 2022.

Μα τι ζώα είναι κάποιοι που θέλουν να πιστεύουν ότι είναι άνθρωποι. Το scooter που βλέπετε το «πετύχαμε» στα Κάτω Πατήσια. Σίγουρα ο ιδιοκτήτης του δεν είναι φιλόζωος. Για να αποφύγει τις πατημασιές στη σέλα του από τις γάτες σκέφθηκε να τις τιμωρήσει. Όποια γάτα πηδήξει από κάποιο δένδρο στη σέλα του θα καρφωθεί. Όταν σταθμεύει το scooter , βγάζει αυτό το πλέγμα με καρφιά και το απλώνει πάνω στη σέλα και στη μπαγκαζιέρα. Συγχαρητήρια στο «φιλόζωο» δικυκλιστή. Αν κάποιος όμως πραγματικά φιλόζωος του βάλει φωτιά θα έχει άδικο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν έχετε πεισθεί ότι σας ταιριάζει η ηλεκτρική μετακίνηση τότε μη χάσετε το Σαββατοκύριακο που έρχεται να επισκεφθείτε το URBAN MOBILITY 2022 – My first ride στο Στάδιο «Σοφία Μπεφόν» ( Π. Φάληρο). Οι επισκέπτες στην URBAN MOBILITY 2022 θα έχουν τη δυνατότητα στις 28-29 Μαΐου 2022, να ενημερωθούν για όλες τις νέες προτάσεις της αγοράς στον τομέα ηλεκτρικών ποδηλάτων, πατινιών, ηλεκτροκίνητων και βενζινοκίνητων scooter και μοτοσυκλετών μέχρι 125cc, καθώς και να τα δοκιμάσουν με ασφάλεια σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα υπό την επίβλεψη πιστοποιημένων εκπαιδευτών.

Η λέξη «Sakura» συμβολίζει το εμβληματικό ιαπωνικό άνθος κερασιάς. Και αυτό το όνομα διάλεξαν στη Nissan για το νέο ηλεκτρικό όχημα θα είναι πιο προσιτό στο αγοραστικό κοινό της Ιαπωνίας. Το μίνι όχημα με τις τέσσερις πόρτες έχει μήκος 3.395 mm ,πλάτος 1.475 mm, ύψος 1.655 mm με μεταξόνιο 2.495 mm και συνολικό βάρος  1.080 kg 
Οι γιαπωνέζοι δεν αποκλείουν και τα ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο αφού η ανώτερη ταχύτητα αγγίζει τα 130 km/h και η αυτονομία του φθάνει τα 180 km. Διαθέτει  λειτουργίες οδήγησης , Eco, Standard και Sport. Χρησιμοποιώντας το e-Pedal Step, ο οδηγός μπορεί να επιβραδύνει ομαλά και σταθερά αφήνοντας  το πεντάλ του γκαζιού,  μια κίνηση  που φορτίζει παράλληλα  την μπαταρία μέσω της αναγεννητικής πέδησης.Η μπαταρία (Lithium-ion) είναι 20kWh και έχει ισχύ εξόδου 47 kW. Η τυπική φόρτιση διαρκεί οκτώ ώρες αλλά υπάρχει και η ταχεία φόρτιση που διαρκεί 40 λεπτά.

Η σειρά XC της  Volvo είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με την Volvo Car Hellas, η ζήτηση στη συγκεκριμένη σειρά είναι μεγάλη για αυτό και η ελληνική αντιπροσωπεία εξασφάλισε έναν ικανοποιητικό αριθμό από ετοιμοπαράδοτες εκδόσεις των XC40, XC60 και XC90. Τα σουηδικά αυτοκίνητα της Volvo έχουν συνδέσει τη φίρμα με την ασφάλεια, την  αξιοπιστία και την ανεξαρτησία στην μετακίνηση. Τα δυναμικά Compact SUV  έχουν υψηλή απόδοση, προηγμένες τεχνολογίες, ψηφιακές υπηρεσίες, πολυτελή χαρακτηριστικά και πάνω από όλα άριστη οδική συμπεριφορά. 

H Volvo Car Hellas ανταποκρίθηκε στην αυξημένη ζήτηση. Τα ετοιμοπαράδοτα Volvo είναι εκδόσεις των ήπιων υβριδικών XC60 Β4 με ισχύ 197 ίππων και XC60 Β5 (235 ίππων), του ήπιου υβριδικού XC90 B5 με ισχύ 235 ίππων, καθώς και του αμιγώς ηλεκτρικού XC40 Recharge P6, με τον ηλεκτροκινητήρα των 231 ίππων.Tο XC40 Recharge P6 διατίθεται με δωρεάν συντήρηση 3 ετών και ολοκληρωμένο προαιρετικό πακέτο τριετούς ασφάλισης, όπως κάθε αμιγώς ηλεκτρικό Volvo Recharge. 

Θα ήταν παράλειψη μας να μην αναφερθούμε σε αυτό που όλοι οι φίλοι της F1 παρατήρησαν και σχολίασαν ο καθένας φυσικά με τον τρόπο του. Και τι ήταν αυτό;  Ήταν η απόφαση του team manager της Red Bull να βάλει στα πίτς τον Sergio Perez τη στιγμή που ήταν επικεφαλής του αγώνα και λογικά είχε εξασφαλίσει τη νίκη.Ο Christian Horner, ήξερε ότι νικητής στο Grand Prix της Ισπανίας θα ήταν ο Perez. Τι έκανε λοιπόν ο άνθρωπος για να βοηθήσει τον Verstappen. Έδωσε εντολή στον Perez να μπει στα πίτς για να αλλάξει ακόμη μια φορά λάστιχα. Στρατηγική είναι και αυτή αλλά αν είναι να κερδίζει έτσι τους αγώνες ο Ολλανδός τότε θα πρέπει να λέμε –όπως στο ποδόσφαιρο- για στημένα παιχνίδια. Μετά τον αγώνα ρωτήθηκε ο Perez  ποια ήταν η άποψη του για την απόφαση του Horner που τον έβαλε στα pits και του στέρησε τη νίκη. Ξέρετε τι απάντησε: « Ήταν ένας όμορφος αγώνας. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα μου» . Τα λόγια είναι περιττά.

Για ακόμη μια χρονιά η Yamaha, παρουσιάζει τους υποστηριζόμενους αθλητές της. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Αχιλλέας. Ένας μικρός σε ηλικία αθλητής,που μεγαλώνει,μαθαίνει και υποστηρίζεται εντός της Racing οικογένειάς της. 
Το «όνειρο» στο μαγικό κόσμο των 2 τροχών  ξεκίνησε για τον Αχιλλέα με ένα PW50 που του δώρισε ο πατέρας του. Ήταν το έναυσμα ώστε να αρχίσει να ονειρεύεται την πορεία του στις χωμάτινες πίστες. Ο μικρός Αχιλλέας  έχει ξεκινήσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. 

Το δώρο της παρουσιάστριας Ellen DeGeneres σε νοσηλευτή γνωστό για τις φιλανθρωπίες του δεν πέρασε απαρατήρητο. Η Ellen DeGeneres, είναι μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της τηλεόρασης σε παγκόσμιο επίπεδο και παρουσιάστρια του εξαιρετικά δημοφιλούς στις Η.Π.Α., “The Ellen DeGeneres Show”. Με τη σύμφωνη γνώμη του μουσικού Ryan Tedder έκανε  ένα ξεχωριστό δώρο σε έναν από τους πιο φανατικούς φίλους της εκπομπής της. Το δώρο ήταν Jeep Compass (RED). 

Πρόσφατα ο  Δήμος Αγίας Παρασκευής προμηθεύτηκε επτά  Nissan NAVARA, για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του. 
Η προμήθεια των συγκεκριμένων Nissan NAVARA πραγματοποιήθηκε μετά από διενέργεια ανοικτού διεθνή διαγωνισμού και η δαπάνη θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου. 
Με εντυπωσιακό σχεδιασμό, φινέτσα, καινοτόμες τεχνολογίες, καθώς και με μια αντίληψη στην κατασκευή και την κύλιση που ξεπερνά τα εσκαμμένα, το NAVARA διαθέτει εντυπωσιακή  off-road ικανότητα, αντοχή  αλλά και δυνατότητα μεταφοράς φορτίου, πλεονεκτήματα που θα καλύψουν στο έπακρο τις απαιτήσεις Δήμων και Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από τις  16 Μαΐου ξεκίνησε για  τους ιδιοκτήτες Subaru ο Δωρεάν Τεχνικός Έλεγχος με εκπτώσεις 20% σε ανταλλακτικά και 20% στην εργασία. Η ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS A.E. σε συνεργασία με το εξουσιοδοτημένο δίκτυο τεχνικής εξυπηρέτησης, προσκαλεί τους κατόχους αυτοκινήτων Subaru, έως 3 Ιουνίου να ετοιμαστούν έγκαιρα για το καλοκαίρι με τον δωρεάν τεχνικό έλεγχο και τις προνομιακές τιμές στην εργασία και τα ανταλλακτικά.
Οι ιδιοκτήτες Subaru μπορούν να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνικά ή με email στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS A.E.

Για τη νέα σαιζόν 2022-2023, η εμφάνιση της Juventus με το λογότυπο της Jeep, υπογραμμίζει τη φιλοσοφία “Zero Emission Freedom” της μάρκας, η οποία αναπτύσσεται με ταχύτητα, χάρη στη δυναμική παρουσία της στη νέα, εξηλεκτρισμένη εποχή του αυτοκινήτου. Στη τελευταία επίσημη αγωνιστική της υποχρέωση για το φετινό Πρωτάθλημα Ιταλίας, η Juventus παρουσίασε την εμφάνιση της με την οποία θα αγωνιστεί τη σαιζόν 2022-2023. Με το πλάνο εξηλεκτρισμού της Jeep να αναπτύσσεται με εξαιρετική ταχύτητα, η νέα εμφάνιση της «Γηραιάς Κυρίας» επικοινωνεί τη φιλοσοφία “Zero Emisison Freedom”, μέσω της οποίας δημιουργούνται τα πλέον αποδοτικά, προηγμένα και φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα στην 80χρονη ιστορία της θρυλικής Αμερικανικής μάρκας. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης