Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Toyota Ελλάς προχώρησε στην επίσημη διαδικτυακή παρουσίαση του πολυαναμενόμενου Aygo X. Ενός μοντέλου που έρχεται να συνδυάσει ευελιξία, υψηλή θέση οδήγησης και έναν άκρως οικονομικό κινητήρα χιλίων κυβικών απόδοσης 72 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Aygo X έχει τον δικό του τρόπο να κάνει την οδήγηση εντός πόλης πιο εύκολη από ποτέ ενώ παράλληλα ψηλώνει (+65χλστ.) ξεκλειδώνοντας νέα μονοπάτια και προσφέροντας στον οδηγό καλύτερη ορατότητα. Με μήκος 3.7μ. είναι κατά 235χλστ. μακρύτερο από τον προκάτοχο του, φέρνοντας μία ακόμα πιο σπορ και νεανική φιλοσοφία έχοντας ως βασικά στοιχεία τόσο την διχρωμία όσο και την δυνατότητα αναδιπλούμενης υφασμάτινης οροφής

Βασιζόμενο στη νέα πλατφόρμα GA-B που πρωτογνωρίσαμε στο Yaris, παρέχει αυξημένους χώρους για τους ώμους των επιβατών ενώ διαθέτει παράλληλα κορυφαίο για την κατηγορία του χώρο αποσκευών στα 231 λτ. (+60 λτ. από τον προκάτοχο του).  

Με κύριο τερέν την πόλη και τα απαιτητικά στενά, έχει εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής με ακτίνα μόλις 4,7m, που αποτελεί έναν από τους μικρότερους στην κατηγορία ενώ διαθέτει έναν τρικύλινδρο κινητήρα 72 ίππων που μπορεί να συνδυαστεί τόσο με χειροκίνητο όσο και με S-CVT αυτόματο κιβώτιο, καταναλώνοντας μόλις 4.8λτ./100χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά δεν ξεχνάει τις hi-tech απαιτήσεις των νέων αγοραστών προσφέροντας δυνατότητες σύνδεσης μέσω του Toyota Smart Connect και του MyT smartphone app.Το Toyota Smart Connect επικεντρώνεται σε χαρακτηριστικά όπως η υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 9 ιντσών, η ασύρματη φόρτιση και η ασύρματη συνδεσιμότητα smartphone μέσω Android Auto και Apple CarPlay. Με την εφαρμογή MyT, οι πελάτες μπορούν να παρακολουθούν διάφορα στατιστικά στοιχεία του οχήματος όπως ανάλυση οδήγησης, στάθμη καυσίμου, προειδοποιήσεις και vehicle tracker.

Το νέο Toyota Aygo X θα διατίθεται σε συνολικά 7 εκδόσεις με την αρχική τιμή να είναι στα 14.340 ευρώ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης