Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το τμήμα R Performance της VW «κλείνει» τα 20 χρόνια παρουσίας και το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο. Παρουσιάζοντας την ισχυρότερη εκδοχή του Golf με εκρηκτική ιπποδύναμη αλλά και επετειακές πινελιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Golf R 20 Years  φυσικά βασίζεται στο κανονικό μοντέλο, όμως φέρνει αναβαθμίσεις τόσο οπτικές όσο και μηχανικές. Στα της εμφάνισης, το σύνολο προσφέρεται σε δύο χρωματικούς συνδυασμού, με τον πρώτο να είναι το μπλε Lapiz Bluew με μαύρους καθρέφτες – ζάντες και τον δεύτερο να είναι λευκό σύνολο με μπλε καθρέφτες και ζάντες. Όποιο και να επιλέξετε, οι αντιθέσεις θα είναι έντονες και όμορφες.

Φυσικά σε διάφορα σημεία του αμαξώματος υπάρχει το logo 20, για να υπενθυμίζει σε όλους πως πρόκειται για ένα επετειακό και άκρως γρήγορο σύνολο. Μάλιστα υπάρχει και ειδικός φωτισμός που «πέφτει» στο οδόστρωμα με το όνομα της έκδοσης (φωτογραφία).

Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον συγκεντρώνεται κάτω από το καπό όπου υπάρχει ο 2λιτρος TSI ο οποίος πλέον αποδίδει επιπλέον 13 άλογα από την «απλή» R έκδοση, εκτοξεύοντας την ιπποδύναμη στους 333 ίππους. Το DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έχει δεχθεί νέα χαρτογράφηση για να πετυχαίνει ταχύτερες αλλαγές, ενώ φυσικά η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα και το σύστημα εξάτμισης έχει επιμεληθεί η Akrapovic για εξαιρετική απόδοση και ήχο, ενώ ανάμεσα στα εξτρά, είναι και το νέο σύστημα Emotional Start το οποίο με το που βάλει μπροστά τον κινητήρα ο οδηγός, οι στροφές αυτόματα ανεβαίνουν στις 2.500σ.α.λ. για να προετοιμάσει ψυχολογικά τον οδηγό.

Το κορυφαίο αυτό μοντέλο θα διατεθεί στην αγορά εντός του 2022, όμως θα προσφέρεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Οπότε όποιος επιθυμεί να κάνει δικό του το γρηγορότερο Golf R όλων των εποχών, να βρίσκεται stand by.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης