Του Λουκά Παπαλάμπρου

Σε μία λαμπερή εκδήλωση στο Λονδίνο, η Ford παρουσίασε με κάθε επισημότητα τη νέα γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου της γκάμας της, ενός οχήματος που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο της παγκόσμιας αυτοκίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Focus χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως το πιο ολοκληρωμένο και τεχνικά προηγμένο αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί από την ίδια. Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα C2, προσφέροντας τη μέγιστη προστασία στους επιβάτες σε περίπτωση πρόσκρουσης. Παράλληλα, είναι το πιο ευρύχωρο μοντέλο στην κατηγορία του, με κορυφαία αεροδυναμική και υψηλή ποιότητα κατασκευής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αισθητική του αποπνέει δυναμισμό και κομψότητα, με το λογότυπο Focus να είναι γραμμένο με σατινέ γράμματα ανάμεσα στα πίσω φώτα. Θα είναι διαθέσιμο σε πεντάθυρο hatchback αμάξωμα και wagon, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των εκδόσεων Vignale, ST-Line, Active και Titanium.

Η παλέτα των χρωμάτων περιλαμβάνει 13 εξωτερικές αποχρώσεις, μεταξύ των οποίων είναι οι νέες «Orange Glow», «Desert Island Blue» και «Dark Mulberry». Το εσωτερικό έχει ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, με τις καθαρές γραμμές και τα υλικά να δημιουργούν ένα ελκυστικό και φιλόξενο περιβάλλον. Ανάλογα την έκδοση, οι επιφάνειες καλύπτονται από γυαλισμένο κρύσταλλο, «βουρτσισμένα» μεταλλικά διακοσμητικά, φινιρίσματα από ξύλο, δέρμα και κόκκινες ραφές.

Χάρη στην αύξηση του μεταξονίου, ο χώρος για τους πίσω επιβάτες είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία, ενώ στο πορτμπαγκάζ μπορούν να μεταφερθούν φορτία με ύψος έως 43 εκατοστά. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων SYNC 3 η οποία ελέγχεται με  φωνητικές εντολές ή χειρονομίες. Το Focus ενσωματώνει πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και τεχνολογίες, όπως WiFi Hot Spot με δυνατότητα σύνδεσης 10 συσκευών, ηχοσύστημα της Bang and Olufsen, Head-up display (HUD), Adaptive Cruise Control (ACC), Active Park Assist 2, Co-Pilot360 και ασύρματη φόρτιση smartphones.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 1.0 Ecoboost κινητήρας με 85, 100 και 125 ίππους, καθώς και ο καινούργιος 1.5 EcoBoost απόδοσης 150 και 182 ίππων. Στους diesel συναντάμε τον 1.5 EcoBlue των 95 και 120 ίππων και τον 2.0 EcoBlue με τους 150 ίππους. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 8άρι.

Το νέο Focus αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης το ερχόμενο καλοκαίρι, με την κατασκευή του να γίνεται στο εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis της Γερμανίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης