Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Caterham είναι από τις ελάχιστες εταιρίες που παραμένει πιστή στη δημιουργία ελαφριών σπορ αυτοκινήτων, καθώς η Lotus ξεκίνησε ήδη την στροφή προς τα ηλεκτρικά SUV. Έτσι λοιπόν το νέο Seven 420 Cup αποτελεί τη τελευταία προσθήκη σε μία κατηγορία αυτοκινήτων που ίσως διανύει τα τελευταία χρόνια ζωής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τοποθετημένο μεταξύ του 420R και του αγωνιστικού αυτοκινήτου Seven, το νέο 420 Cup αποκτά κινητήρα Duratec 2,0 λίτρων αποδίδοντας 210 ίππους και 203 Nm ροπής. Παράλληλα εξοπλίζεται με πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Bilstein που προσφέρουν 10 χειροκίνητες ρυθμίσεις ακαμψίας στον οδηγό με το 0-100 να έρχεται σε 3.6 δευτ. μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων Sadev. 

Με βελτιωμένη και πιο φρέσκια εμφάνιση που υπογράφουν τα LED φώτα, στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει και το roll cage την ώρα που στο εσωτερικό έχουν διατηρηθεί μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Αυτή η αυστηρή «δίαιτα» επιτρέπει στο μοντέλο να ζυγίζει όσο ένα μισό Mazda MX-5, δηλαδή περίπου 560 κιλά. 

Υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα με το 420 Cup. Λόγω των κανονισμών για τις εκπομπές, η Caterham μπορεί να το πουλήσει μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο (που δεν είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κοστίζει από 54.990 £ στην εγχώρια αγορά του, ενώ οι Αμερικανοί θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον τοπικό εισαγωγέα  για να λάβουν λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Caterham θα παρουσιάσει το 420 Cup τον Ιούνιο στο Goodwood Festival of Speed. Δέχεται ήδη παραγγελίες, αλλά η παραγωγή δεν θα ξεκινήσει μέχρι τις αρχές του 2023.Ένα μοντέλο που δίνει πνοή ζωής σε μία κατηγορία που καταδικάσθηκε από τους νέους κανονισμούς και θυμίζει πως η πίστα είναι ένα μέρος που οι κινητήρες πρέπει να ακούγονται.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης