Η ισπανική εταιρεία κάνει δυναμική είσοδο στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου, με το Ateca να είναι το πρώτο crossover/SUV στην ιστορία της φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της Seat είναι να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς, ειδικά στην Ευρώπη, όπου τα crossover κυριάρχησαν απόλυτα την περασμένη χρονιά, ξεπερνώντας σε πωλήσεις ακόμα και τα supermini. Το Ateca βασίζεται πάνω στην ευέλικτη πλατφόρμα MQB του ομίλου VW, έχει μήκος 4.363 χλστ., ύψος 1.600 χλστ., πλάτος 1.841 χλστ. και μεταξόνιο 2.638 χλστ.

Τοποθετείται απέναντι από το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της κατηγορίας, το Nissan Qasqhai και αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Σχεδιαστικά υιοθετεί πολλά στοιχεία από το Leon, ειδικά στο εμπρός τμήμα, με τις καθαρές γραμμές στο πλάι, τα φουσκωμένα φτερά, τις έντονες γωνίες στο πίσω μέρος, τις ράγες οροφής και τις αλουμινένιες ποδιές, να αναδεικνύουν τη σπορ και περιπετειώδη πλευρά του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό είναι κλασικό Seat, συνδυάζοντας την εργονομία με την πρακτικότητα. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί όλες οι λεπτομέρειες, μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση πέντε επιβάτες, με τη μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων να δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έρχεται από τους κινητήρες, με τους ανθρώπους της ισπανικής φίρμας να εμπλουτίζουν τη γκάμα με μια πλειάδα αποδοτικών και οικονομικών μηχανικών συνόλων. Στη βάση είναι τρικύλινδρος 1.0 Turbo, απόδοσης 110 ίππων, ακολουθεί ο 1.4 TSI με τους 150 ίππους και σύστημα  απενεργοποίησης κυλίνδρων, ο 1.6 TDI των 110 ίππων και ο 2.0 TDI απόδοσης 150 και 184 ίππων.

Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς, ανάλογα την έκδοση.

Δείτε όλα τα μοντέλα της Seat


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης