Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Στην Κίνα, το φράγμα της λίμνης Dongting στην επαρχία Χουνά, έχει σπάσει. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το ρήγμα στη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού της Κίνας, άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αρχικά μικρό ρήγμα, έφτασε τελικά σε μήκος τα 226 μέτρα και ανάγκασε τις αρχές να μετακινήσουν περίπου 5.700 κατοίκους.

Το υπουργείο Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών έστειλε πάνω από 800 άτομα προσωπικό και σχεδόν 150 οχήματα, καθώς και δεκάδες βάρκες για την αντιμετώπιση του ρήγματος και τη συνδρομή στις προσπάθειες ανακούφισης από τις πλημμύρες.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε σε κοινωνική πλατφόρμα, δείχνει τις απέλπιδες προσπάθειες που γινόντουσαν όταν το ρήγμα ήταν ακόμα σχετικά μικρό. Όπως θα δείτε και στα πλάνα, δεκάδες φορτηγά γεμάτα χώμα έφταναν στο σημείο. Όμως για να γλυτώσουν χρόνο, οι αρχές έδιναν εντολή στους οδηγούς να ρίχνουν ολόκληρα τα φορτηγά μέσα στο ρήγμα. Θα δείτε στα πλάνα τους οδηγούς να πηδάνε από τα οχήματα λίγα μέτρα πριν το ρήγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Κίνα βίωσε ένα καλοκαίρι με ακραία καιρικά φαινόμενα, με μεγάλες πλημμύρες στις κεντρικές και νότιες περιοχές, ενώ οι βόρειες περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρούς καύσωνες. Οι έντονες βροχοπτώσεις νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχαν φουσκώσει τον ποταμό Μιλούο στην επαρχία Πινγκτζιάνγκ στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 70 ετών. Αυτό ανάγκασε τις τοπικές αρχές να αυξήσουν στο μέγιστο το επίπεδο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

Τον περασμένο μήνα, θανατηφόρες πλημμύρες και κατολισθήσεις στα βουνά έπληξαν τη Χουνάν, ενώ οι πλημμύρες άφησαν επίσης 38 νεκρούς στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης