Έπειτα από τέσσερις συνεχείς αγώνες χωρίς νίκη και τρεις πτώσεις, ο πρωταθλητής του MotoGP επανήλθε δριμύτερος, σπάζοντας ένα απίστευτο ρεκόρ και ισοφαρίζοντας τον Mich Doohan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Marc Marqeuz έδειξε τις προθέσεις του από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, όταν κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 2 λεπτών και να πάρει μια απίστευτη pole position, με χρόνο 1.59.791. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένας αναβάτης κατεβαίνει κάτω από 2 λεπτά στην πίστα της Sepang.

Επίσης, με τη νίκη του στον αγώνα, ισοφάρισε το ρεκόρ 12 νικών σε μια σεζόν του Mich Doohan, που κρατάει από το 1997 και αν στο τελευταίο GP της χρονιάς, που θα διεξαχθεί στις 9 Νοεμβρίου, στη Βαλένθια, κερδίσει, θα γράψει το όνομα του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του σπορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα του αγώνα τώρα. Marquez και Rossi πρόσφεραν και πάλι εξαιρετικό θέαμα, με τον 21χρονο Ισπανό να κερδίζει τον 35χρονο Ιταλό, ο οποίος πήρε σημαντικό προβάδισμα στη μάχη για τη δεύτερη θέση, από τον Jorge Lorenzo που τερμάτισε τρίτος.

Ο Stefan Bradl ισοφάρισε το καλύτερό του φετινό αποτέλεσμα ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση, με τον Bradley Smith να είναι πέμπτος. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Pol Espargaro, ο οποίος παρότι έσπασε το αριστερό πόδι το πρωί του Σαββάτου, όχι μόνο κατάφερε να πάρει μέρος στον αγώνα, αλλά τερμάτισε έκτος, κάνοντας μια ηρωική εμφάνιση.

Η κατάταξη του αγώνα

1 Marc MARQUEZ SPA Repsol Honda Team
2 Valentino ROSSI ITA Movistar Yamaha MotoGP
3 Jorge LORENZO SPA Movistar Yamaha MotoGP
4 Stefan BRADL GER LCR Honda MotoGP
5 Bradley SMITH GBR Monster Yamaha Tech 3
6 Pol ESPARGARO SPA Monster Yamaha Tech 3
7 Yonny HERNANDEZ COL Energy T.I. Pramac Racing DUCATI
8 Andrea DOVIZIOSO ITA Ducati Team
9 Hector BARBERA SPA Avintia Racing DUCATI
10 Scott REDDING GBR

Η βαθμολογία

1 MARQUEZ Marc SPA 337
2 ROSSI Valentino ITA 275
3 LORENZO Jorge SPA 263
4 PEDROSA Dani SPA 230
5 DOVIZIOSO Andrea ITA 174
6 ESPARGARO Pol SPA 126
7 SMITH Bradley GBR 119
8 ESPARGARO Aleix SPA 117
9 BRADL Stefan GER 109
10 IANNONE Andrea ITA 102


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης