Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Αμέσως μετά τον περσινό 24ωρο αγώνα στο Nürburgring το κόκκινο MINI John Cooper Works #112 το παρέλαβαν οι Γερμανοί μηχανικοί και το εξέλιξαν έτσι ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικό φέτος. Η περσυνή χρονιά ήταν ιδιαίτερα καλή. Άλλωστε ήταν και η επέτειος των 50 ετών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εμφανίσεις του MINI John Cooper Works τόσο στο Nürburgring Endurance Series (NLS) όσο και στο RCN ήταν πετυχημένες. Λογικό να ενδιαφερθεί η Bulldog Racing. Μετά από συμφωνία ανέλαβε την πρόκληση στο Nürburgring με δύο MINI John Cooper Works.

Φέτος στον 24ωρο αγώνα στο Nürburgring , θα δούμε ένα εντελώς νέο MINI John Cooper Works με νέο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Θα συμπληρώσει τη συμμετοχές της Bulldog Racing, και θα αγωνιστεί με τον αριθμό εκκίνησης #126 στην κατηγορία VT2-FWD. To αυτοκίνητο της Bulldog Racing θα αγωνιστεί στην 51η έκδοση του 24ωρου αγώνα στο Nürburgring, με οδηγό τον Charlie Cooper.

Η Stefanie Wurst, επικεφαλής της μάρκας MINI είπε σχετικά: 
«Στην πορεία μας να γίνουμε μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα, εργαζόμαστε πολύ εντατικά πάνω σε ιδέες για μοντέλα John Cooper Works με ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης. Είμαστε ευτυχείς που δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα MINI John Cooper Works από την Bulldog Racing σηκώνουν τη σημαία μας σε αυτόν τον 24ωρο αγώνα στο Nürburgring».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Charlie Cooper (GBR), του οποίου ο παππούς του John Cooper εφηύρε το Mini Cooper το 1961, θα κάνει το ντεμπούτο του σε 24ωρο αγώνα, έχοντας ήδη ολοκληρώσει δύο αγώνες NLS το 2023. Πριν από αυτό, ο Άγγλος είχε προκριθεί με επιτυχία για το DMSB Permit Nordschleife. Η υπόλοιπη σύνθεση των οδηγών, καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες των αγωνιστικών αυτοκινήτων, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης