Το αυτοκίνητο με το οποίο έσπασε το ρεκόρ στη φημισμένη διαδρομή Pikes Peak του Κολοράντο το 2013, αγόρασε ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC.

Ο Sebastien Loeb αγόρασε το Peugeot 208 T16 από τη γαλλική εταιρεία και μάλιστα, θα το χρησιμοποιήσει σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως δήλωσε ο ίδιος. Παράλληλα, ευχαρίστησε την ομάδα και τους μηχανικούς διότι το έχουν διατηρήσει σε τέλεια κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευχαριστώ την Peugeot που αποφάσισε να μου το δώσει. Είμαι ενθουσιασμένος, καθώς η αίσθηση που σου δίνει το 208 Τ16 όταν το οδηγείς είναι μοναδική. Οι μηχανικοί το έχουν φροντίσει ιδιαίτερα και φαίνεται σαν να μην έχει περάσει μέρα από τότε, στο βουνό», τόνισε ο Αλσατός.

Θυμίζουμε πως, το Peugeot 208 T16 είχε εξελιχθεί και κατασκευαστεί αποκλειστικά για το Pikes Peak. Φέρει ακραίο αεροδυναμικό bodykit και τροφοδοτείται από τον V6 3.2 bi-turbo κινητήρα απόδοσης 875 ίππων και 900 Nm ροπής. Επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 1,8 δευτερόλεπτα και στα 0-200 σε 4,8’’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρόνος που είχε σημειώσει τότε ο Loeb ήταν 8:13.878, ρεκόρ το οποίο δεν έχει καταρριφθεί μέχρι σήμερα από κανέναν οδηγό.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης