O δέκα φορές Πρωταθλητής Ταχύτητας Μοτοσυκλετών Σάκης Συνιώρης έκανε το ντεμπούτο του και στο χώρο των τεσσάρων τροχών, με τη συμμετοχή του στον πρώτο αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Αυτοκινήτου, που έγινε στο αεροδρόμιο του Τατοΐου το περασμένο σαββατοκύριακο.

Ο Συνιώρης οδήγησε μια Formula Gloria C8  και με την τεχνική υποστήριξη της Fortune Motorsports έδειξε από την πρώτη στιγμή να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα και να κατανοεί την οδήγηση και τις γραμμές ενός μονοθεσίου. Στις κατατακτήριες πήρε την Pole Position(!) με χρόνο που αποτέλεσε και τον απόλυτο χρόνο όλων των κατηγοριών! Στον πρώτο αγώνα, αφού προηγήθηκε με διαφορά 23″, σε ένα κατέβασμα ταχυτήτων δεν λειτούργησε το ηλεκτρονικό σύστημα και είχε έξοδο που του στοίχισε χρόνο και τη μπροστινή αεροτομή! Συνέχισε από την τέταρτη θέση και τελικά τερμάτισε δεύτερος με διαφορά 0.8″ από τον πρώτο! Στον επόμενο αγώνα και τελικό της ημέρας, οδήγησε από την πρώτη στροφή έως το τέλος με άνετο ρυθμό στην πρώτη θέση και παρά τα αρκετά φθαρμένα ελαστικά του. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου λοιπόν στον πρώτο του αγώνα με αυτοκίνητο, κάτι που δείχνει την τεράστια κλάση του πολυ-πρωταθλητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ο Συνιώρης είπε “Είμαι πολύ χαρούμενος και πάρα πολύ ευχαριστημένος που είχα την ευκαιρία να οδηγήσω μέσα σε αγωνιστικό περιβάλλον ένα τόσο ωραίο μονοθέσιο. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα άνετα και με εντυπωσίασε το φρενάρισμα αλλά και η ταχύτητα μέσα στη στροφή. Είναι τρομερή εμπειρία και τη συνιστώ σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με την πίστα. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τη Λουξ και τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα προσωπικά για την παραxώρηση του μονοθεσίου, καθώς και τον Γιώργο Παπαμιχάλη και όλη την ομάδα της Fortune για την άψογη αντιμετώπιση του προβλήματος στο σύστημα αλλαγής ταχυτήτων και στην αεροτομή και
για την ωραία ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο χώρο μας με όλους τους άλλους αγωνιζόμενους”
.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να είναι άραγε ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα για τον πρωταθλητή; Αν ναι, τότε σίγουρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα λαμπρή καρριέρα.. Να σημειώσουμε εδώ πως η Formula Gloria C8 χρησιμοποιεί τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 1000cc (από R1) με απόδοση 175hp.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης