Ο ισχυρός άνδρας της Ferrari ήταν ξεκάθαρος. Το 2018 θα είναι η τελευταία σεζόν του Kimi Raikkonen στην ιταλική ομάδα αν δεν δείξει το πραγματικό του πρόσωπο στην πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Scuderia πιστεύουν στις δυνατότητες του Φιλανδού και γι΄αυτό του ανανέωσαν το συμβόλαιο για ένα ακόμη έτος. Περιμένουν ότι στο επόμενο πρωτάθλημα θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και θα βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο.

Ο Sergio Marchionne, δήλωσε στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου γεύματος της Ferrari, πως ο Kimi όταν θέλει οδηγεί εκπληκτικά. Παράλληλα, ανέφερε όμως, ότι δεν θα ανεχθεί άλλες δικαιολογίες σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί ο παλιός καλός «iceman».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να βρούμε το κουμπί του Kimi και να τον κάνουμε να οδηγεί όπως στο Μονακό, φέτος. Όταν θέλει είναι πραγματικά απολαυστικός και χαίρεσαι να τον βλέπεις. Έχει απίστευτη ψυχρότητα. Άλλες στιγμές όμως, φαίνεται ότι κάνει διάλλειμα. Πρέπει να είναι πιο συνεπής. Να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Είναι κρίμα να φύγει από την F1 χωρίς να αποδείξει ότι παραμένει μεγάλος», τόνισε ο πρόεδρος της Ferrari.

Όσο για τον αντικαταστάτη του Φιλανδού, τη θέση του από το 2019 πιθανότατα θα πάρει ένας εκ των Charles Leclerc, και Antonio Giovinazzi, αφού όπως είπε ο Marchionne, θέλουν να δώσουν τόπο στα νιάτα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης