Για 23η διαδοχική χρονιά, η Mercedes είναι αυτή που αναλαμβάνει να δίνει τον ρυθμό στις πίστες της Formula 1 και να καθοδηγεί με ασφάλεια τα μονοθέσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της εφετινής σεζόν, η Mercedes-AMG παρουσίασε το safety car του 2018, το οποίο δεν είναι άλλο από την εντυπωσιακή AMG GT R. Το αυτοκίνητο ασφαλείας της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι το πιο ισχυρό και γρήγορο που έχει εμφανιστεί ποτέ.

Τροφοδοτείται από τον V8 4.0 biturbo κινητήρα απόδοσης 585 ίππων. Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο SPEEDSHIFT MCT 9G, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 318 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα εφοδιάζεται με το πακέτο «AMG Track Package», περιλαμβάνοντας κεραμικά φρένα, σύστημα προστασίας από ανατροπή και επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα. Διαθέτει ειδικό χρωματισμό, φώτα έκτακτης ανάγκης και φάρο, προκειμένου να μπορούν να το ξεχωρίζουν οι οδηγοί των μονοθεσίων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα και δύο iPad, μέσω των οποίων καταγράφονται τα δεδομένα κάθε πίστας, απεικονίζεται η σειρά των μονοθεσίων στον αγώνα και προβάλλεται η εικόνα για τις τηλεοπτικές ανάγκες.

Πίσω από το τιμόνι θα βρίσκεται ο Bernd Mayländer, έχοντας ως συνοδηγό τον Richard Darker. Επίσης, υπάρχει και μία διαμορφωμένη AMG C 63 S T-Modell, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα medical car, δηλαδή του ιατρικού αυτοκινήτου.

Οδηγός είναι ο Alan van der Merwe και δίπλα του κάθεται ο ιατρικός εκπρόσωπος της FIA, Dr Ian Roberts. Στα πίσω μπάκετ καθίσματα είναι δύο ακόμη γιατροί.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης