Παρότι είναι παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 και τυγχάνει του σεβασμού όλων στα paddock ανεξαρτήτως ομάδας, ο πατέρας του Nico Rosberg έχει επιλέξει να μένει στη σκιά του γιου του και να μην παρεμβαίνει σε οτιδήποτε, αντίθετα με άλλους γονείς (βλέπε Verstappen).

Στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, εκεί όπου κρίνονταν όλα μεταξύ του γιου του και του Lewis Hamilton, ο Keke Rosberg δεν ήταν καν στην πίστα. Είδε όλο τον αγώνα από την τηλεόραση στο σπίτι ενός φίλου και εμφανίστηκε στο circuit αρκετή ώρα αργότερα μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο πρωταθλητής του 1982, κρατά συνειδητά χαμηλό προφίλ και σπάνια εμφανίζεται στα GP. Η θέση του είναι να στηρίζει τον Nico μόνο όταν βρίσκεται σπίτι και να μην παρεμβαίνει σε οτιδήποτε αφορά στα αγωνιστικά. Μάλιστα, στο Άμπου Ντάμπι ήταν η πρώτη φορά που μίλησε στους δημοσιογράφους.   

«Όταν ο Nico καθιερώθηκε στη F1, κατάλαβα ότι είχε έρθει η ώρα να κάνω πίσω. Δεν ήθελα να βρίσκομαι στην πίστα και γι’ αυτό επέλεξα να δω τον αγώνα στο σπίτι ενός φίλου. Αν ήμουν στα paddock, δεν θα υπήρχε ούτε λεπτό ηρεμίας. Μάλιστα, δεν ήξερε καν πού βρισκόμουν όλο το τριήμερο. Η θέση μου είναι να τον στηρίζω στην ιδιωτική μας ζωή. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μιλάω σε δημοσιογράφους από το 2010. Θαυμάζω τον γιο μου για την προσήλωση και την ψυχραιμία του. Δεν θέλω να μιλάει κανείς για μένα παρά μόνο για τον Nico. Τώρα όλα έχουν να κάνουν με τις επιτυχίες του» τόνισε μεταξύ άλλων ο Keke Rosberg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης