Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 3 ολόκληρα κιλά έχασε ο Verstappen στο Grand Prix Miami

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022, 13:30
Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 3 ολόκληρα κιλά έχασε ο Verstappen στο Grand Prix Miami

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Την περασμένη Κυριακή, ο Max Verstappen έκανε πραγματική επίδειξη δύναμης στο Μαϊάμι, όπου όντας αλάνθαστος κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα σε ολόκληρο το Grand Prix. 
Μάλιστα άντεξε και την συνεχή πίεση του Charles Leclerc στους τελευταίους οκτώ γύρους, όμως η αρκετή ζέστη και η συνεχής επαγρύπνηση τον εξουθένωσαν πραγματικά. 

Όπως μετά από κάθε αγώνα, έτσι και σε αυτόν  ζυγίστηκαν οι οδηγοί, με τον Ολλανδό να έχει χάσει 3 ολόκληρα κιλά, καθώς η αφυδάτωση από την υγρασία, την ζέστη και την υπερπροσπάθεια ήταν ένα εκρηκτικό μείγμα. Μεγαλύτερη απόδειξη και η φωτογραφία του μετά το τέλος, όπου προσπαθεί να ενυδατωθεί πίνοντας ηλεκτρολύτες κάτω από τον καυτό ήλιο της Αμερικής. 

«Η εγκατάσταση ενός συστήματος ενυδάτωσης εξετάζεται επί του παρόντος από τους μηχανικούς», δήλωσε ο πρώην οδηγός της Red Bull, Robert Doornbos, ο οποίος όμως φάνηκε επιφυλακτικός καθώς ακόμα και το τελευταίο γραμμάριο, παίζει τεράστιο ρόλο στην συμπεριφορά του μονοθεσίου.

Ο Ολλανδός μπορεί να καταπονήθηκε εξαιρετικά λόγω της ατμόσφαιρας, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της πίστας (ο αγώνας διεξήχθη σε ειδικά διαμορφωμένους δημόσιους δρόμους), όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη και να μειώσει σημαντικά τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Leclerc.

Όλα δείχνουν πως εάν αυτή η εντυπωσιακή μονομαχία ανάμεσα σε Verstappen και Leclerc συνεχιστεί όλη τη χρονιά, οι δύο οδηγοί θα μας προσφέρουν όμορφο θέαμα, καθώς φαίνονται να διανύουν την καλύτερη περίοδο της καριέρας τους, όντας αρκετά νέοι, αντέχοντας ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.

Τα τρία κιλά που έχασε σε έναν αγώνα ο Ολλανδός, μία ακόμη τρανή απόδειξη πως αυτό που κάνει στην πίστα είναι σχεδόν υπεράνθρωπο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022, 13:30