To 1984, στο Grand Prix του Μονακό, ο Ayrton Senna έδωσε μια από τις μεγαλύτερες παραστάσεις της καριέρας του στην F1, στην πρώτη του κιόλας σεζόν στο άθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγώντας την Toleman-Hart TG184-2, εκκίνησε από την 13η θέση. Η βροχή που έπεφτε δεν τον εμπόδισε να πατήσει τέρμα γκάζι, να περάσει τους πάντες και να βρεθεί πίσω από τον Alain Prost. Με μια εξαιρετική κίνηση πέρασε στην πρώτη θέση, ανατρέποντας κάθε προγνωστικό και στρέφοντας τα βλέμματα όλων πάνω του.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο αγώνας πρέπει να διακοπεί. Ο Senna παρότι ήταν πρώτος, κατετάγη δεύτερος, διότι οι κριτές αποφάσισαν πως η τελική κατάταξη ορίζεται με βάση τις θέσεις που είχαν οι οδηγοί στον 31ο γύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νικητής αναδείχθηκε ο Prost, με τον Senna να βγαίνει εκτός εαυτού, θεωρώντας πως οι αγωνοδίκες το έκαναν επίτηδες. Πρόκειται για την πιο άδικη ίσως, απόφαση στην ιστορία της F1.

Το μονοθέσιο αυτό, η TG184, βγαίνει σε δημοπρασία από την Prindiville στο Λονδίνο, με τους συλλέκτες να κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν. Η τιμή εκκίνησης είναι τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ, αλλά κάτι μας λέει ότι θα πιάσει πολύ περισσότερα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης