Όπως το 2017 και το 2021, ο περσινός πρωταθλητής της WRC2 Andreas Mikkelsen, κέρδισε την WRC2 με SKODA FABIA Rally2 evo. Ο Νορβηγός με το συμπατριώτη του Torstein Eriksen στο μπάκετ του συνοδηγού τερμάτισαν στην 7η θέση της γενικής κατάταξης.Κέρδισαν τέσσερις από τις 17 ειδικές του αγώνα στη WRC2 και θυμηθείτε ο Mikkelsen σύντομα θα πρωταγωνιστήσει και στη μεγάλη κατηγορία.

Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov Οι ομόσταυλοί τους Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov στην ομάδα Toksport WRT, που υποστηρίζει η SKODA Motorsport, τερμάτισαν δέκατοι γενικής, τρίτοι στη WRC2 και δεύτεροι στη νεοσύστατη WRC2 Junior.Η διαφορά με τον περσινό αγώνα είναι τα νέα, υβριδικής πλέον τεχνολογίας αγωνιστικά του WRC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η SKODA FABIA Rally2 evo εντυπωσίασε για άλλη μια χρονιά, δείχνοντας ότι μέχρι το λανσάρισμα του νέου αγωνιστικού, κάποια στιγμή το καλοκαίρι, θα είναι άκρως ανταγωνιστική και με ατού την παραδοσιακή της αξιοπιστία σε κάθε επιφάνεια. 

Andreas Mikkelsen/ Torstein EriksenΗ νίκη για τον Mikkelsen και τη SKODA FABIA Rally2 evo κάθε άλλο παρά εύκολα κατακτήθηκε. Στην τελευταία ειδική το Σάββατο, το πλήρωμα χρειάστηκε να αντικαταστήσει ένα κλαταρισμένο λάστιχο. Οι Νορβηγοί ολοκλήρωσαν την αλλαγή σε λίγο περισσότερο από 90 δευτερόλεπτα! Καταπληκτική επίδοση αλλά έχοντας μπει πρωτοπόροι στην ειδική με 23 δευτερόλεπτα διαφορά από το γαλλικό πλήρωμα των Yohan Rossell/Benjamin Boulloud, σήμαινε ότι η νίκη ήταν παρελθόν με μόλις τέσσερις ειδικές να απομένουν.

Οι Βρετανοί Chris Ingram/Ross WhittockΌμως οι αντίπαλοί τους στην ίδια ειδική γλίστρησαν σε ένα από τα παγωμένα τμήματα εκτός δρόμου και έχασαν σχεδόν τρία λεπτά. «Όταν σταματήσαμε για την αλλαγή ελαστικού, σκέφτηκα ότι ο αγώνας για τη νίκη είχε τελειώσει. Αλλά αυτά είναι τα ράλι, όλα μπορούν να συμβούν»  σχολίασε ο Mikkelsen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, οι Νορβηγοί ολοκλήρωσαν τον αγώνα την Κυριακή χωρίς άλλα προβλήματα. Κέρδισαν την WRC2. Ο 24χρονος Nikolay Gryazin και ο συνοδηγός Konstantin Aleksandrov, από τη Ρωσία, έχασαν σχεδόν τρία λεπτά μόλις στη 2η ειδική μετά από χτύπημα σε βράχο. Αυτό δεν τους πτόησε, η SKODA FABIA Rally2 evo αποδείχθηκε υπόδειγμα αξιοπιστίας και τερμάτισαν στη 2η θέση της WRC2 Junior, για οδηγούς γεννημένους μετά την 1/1/1992.

Mauro Miele/Luca Beltrame Όπως και στη γενική κατάταξη WRC2, δύο πληρώματα με SKODA FABIA Rally2 evo ανέβηκαν στο βάθρο της επίσης νεοσύστατης WRC2 Masters. Οι Ιταλοί Mauro Miele/Luca Beltrame κέρδισαν τη νέα κατηγορία για οδηγούς ηλικίας 50 ετών και άνω. Στην 3η θέση ακολούθησαν ο πρώην εργοστασιακός οδηγός της SKODA Freddy Loix και ο συνοδηγός του Pieter Tsjoen, από το Βέλγιο.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης