Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι κάτοχος επτά παγκόσμιων τίτλων στο Πρωτάθλημα Ράλι. Ο απόλυτος κυρίαρχος του WRC τα τελευταία χρόνια, έχοντας σημειώσει συνολικά 50 νίκες στην πλούσια καριέρα του. 

Το Ράλι του Μόντε Κάρλο φαίνεται πως είναι το αγαπημένο του Sebastien Ogier. O Γάλλος οδηγός ήταν ο μεγάλος νικητής στον πρώτο αγώνα της σεζόν, κερδίζοντας για 8η χρονιά, τις περισσότερες από κάθε άλλον – ξεπέρασε τις 7 νίκες του συμπατριώτη του Sebastien Loeb.

Μεγάλη συμβολή σε αυτή την επιτυχία, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες, έχει ο συνοδηγός του Julien Ingrassia. Το γαλλικό δίδυμο, φέτος τρέχει για λογαριασμό της Toyota Gazoo Racing με το Yaris WRC. Αυτή είναι η τελευταία Αυτή είναι η τελευταία του σεζόν στο WRCχρονιά του Ogier στον θεσμό, καθώς έχει ανακοινώσει πως θα αποσυρθεί.

Για την ιστορία, να σημειώσουμε πως, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Μόντε Κάρλο ανέβηκε ο Elfyn Evans με Toyota και στην τρίτη ο Thierry Neuville με Hyundai. Εξαιρετική ήταν η απόδοση του νεαρού Kalle Rovanpera, ο οποίος τερμάτισε στην τέταρτη θέση, οδηγώντας επίσης Toyota Yaris.

O δεύτερος γύρος του WRC έχει προγραμματιστεί για τις 26-28 Φεβρουαρίου με το Ράλι Arctic Φινλανδίας, στην περιοχή του Ροβανιέμι.

 

Αυτοκίνητο του WRC πέφτει σε χαράδρα!

Οι μάγοι της Hyundai στο τιμόνι του i20 WRC