Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Ενθουσίασε το νεανικό, και όχι μόνο, κοινό η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση TEDxAthens 2013, που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 29 και 30 Νοεμβρίου. Και η φετινή διοργάνωση, που στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά φίλων της επιστήμης και της καινοτομίας, φιλοξένησε σπουδαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, από το χώρο της τεχνολογίας, της τέχνης, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ την παρακολούθησαν 1.300 άτομα από κοντά και 8.000 διαδικτυακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τίτλο «Αχαρτογράφητα Νερά», το TEDxAthens ανέδειξε και προέβαλλε πράξεις και ιδέες ανθρώπων που δεν ακολουθούν την… πεπατημένη αλλά στοχεύουν στο νέο, στην καινοτομία και σε ότι καλύτερο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήρης Κόκκορης, project director του TEDxAthens, δίνει το στίγμα της εκδήλωσης και εξηγεί ότι πρόκειται για μια «πλατφόρμα μετάδοσης εξαιρετικών ιδεών που αξίζει να διαδοθούν σε όλο τον κόσμο», με στόχο «να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων».

Μεταξύ των 35 ομιλητών συμμετείχε και ο Ευγένιος Τριβιζάς, παιδικός συγγραφέας και εγκληματολόγος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε, επισημαίνοντας ότι «η φαντασία είναι αυτή που χαρτογραφεί τα Αχαρτογράφητα Νερά». Δείτε αποσπάσματα της ομιλίας του.

Θετικές εντυπώσεις άφησε το «HumanGrid», μια πρωτοβουλία που χαρτογραφεί και αναδεικνύει συστηματικά τις εθελοντικές οργανώσεις που δρουν στη χώρα μας με στόχο την ανακούφιση των πολιτών και την κοινωνική αλληλεγγύη. Η Φαίη Κουτζούκου, επιβλέπουσα της πρωτοβουλίας, εξηγεί πώς μπορεί ο κόσμος να ενημερωθεί για τις φιλάνθρωπες αυτές δράσεις που πραγματοποιούνται στις γειτονιές μας.

Άριστες εντυπώσεις άφησε το TEDxAthens στους επισκέπτες του, οι οποίοι μέσα σε καιρούς ακραίας κρίσης και πόλωσης, επισημαίνουν τη σημασία αυτών των διοργανώσεων για ένα καλύτερο μέλλον…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης