Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ακόμα βήμα… παραπέρα κάνει η Citroen με την προσθήκη του νέου της μοντέλου που φέρει την ονομασία C5 Aircross και βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα όχημα ελευθέρου χρόνου (SUV), το μήκος του οποίου αγγίζει τα 4,5 μέτρα και έρχεται να δημιουργήσει έντονους… προβληματισμούς σε όλους όσους θέλουν να επιλέξουν ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Αυτοκίνητο που φτιάχτηκε για να γράφεις πολλά... χιλιόμετρα και άνετα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το σπαθί του…

Το C5 Aircross κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Rennes-La Janais στη Γαλλία…Και αυτό διότι, το C5 Aircross είναι σίγουρο πως δεν ήρθε για να συμπληρώσει τη γκάμα της γαλλικής φίρμας αλλά να κερδίσει με το σπαθί του τον ανταγωνισμό.

Το είδαμε και το διαπιστώσαμε καθώς είχαμε την ευκαιρία να καλύψουμε μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα εντός και εκτός πόλης και καταλάβαμε πως το πράγμα… φωνάζει από μακριά.

Με το C5 Aircross γράψαμε εκατοντάδες χιλιόμετρα και καταλάβαμε πόσο άνετο και λειτουργικό είναι...


Δυναμικός χαρακτήρας

Από όπου και να το κοιτάξεις σου αρέσει…Εξωτερικά οι δυναμικές γραμμές, μας βάζουν στο κλίμα του νέου μοντέλου καθώς είναι ένα στοιχείο που λατρεύουν όσοι επιλέγουν τέτοια αυτοκίνητα.

Το χαρακτηριστικό με το C5 Aircross είναι πως η δυναμική του δεν αφορά σε ένα μόνο μέρος αλλά καλύπτει όλες τις… γωνίες και πλευράς.

Είτε το κοιτάζεις από εμπρός, είτε από πίσω, είτε από το πλάι έχει κάτι που σου γεμίζει το μάτι και το καταλαβαίνεις και από τις αντιδράσεις του κόσμου.

Το νέο Citroen C5 Aircross...


Σύγχρονο εσωτερικό

Εσωτερικά μιλάμε για ένα νέο… Citroen. Σχεδίαση, τεχνολογία, αξεσουάρ και άνεση συνθέτουν το σκηνικό που και εδώ δεν μπορείς να κρίνεις αρνητικά. Τα καθίσματα ακολουθούν τη φιλοσοφία που γνωρίσαμε κυρίως στο C4 Cactus και σου δίνουν την αίσθηση πως κάθεσαι σε πολυθρόνα.

Εκεί που πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα είναι στα τρία ανεξάρτητα πίσω καθίσματα (οι γονείς καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό και ιδίως αν έχουν τρία παιδιά) που μετακινούνται εμπρός – πίσω ενώ διαμορφώνονται και σε κλίση, μεγαλώνοντας το

Τρία ανεξάρτητα καθίσματα στην πίσω σειρά...

Ψηφιακό περιβάλλον

Η μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα παρέχει όλες τις πληροφορίες του αμαξώματος ενώ
Η απόσταση από το έδαφος είναι 23 εκατοστά άρα μπορεί άνετα να κινηθεί και σε εκτός δρόμου συνθήκες με ανώμαλα σημεία…ψηφιακή είναι πλέον και η οθόνη του πίνακα οργάνων που διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού.

Το C5 Aircross είναι διαθέσιμο με κίνηση στους δύο τροχούς (δεν θα κυκλοφορήσει 4×4), ωστόσο το σύστημα Grip Control που διαθέτει μπορεί να κινήσει με ασφάλεια το όχημα σε ειδικές συνθήκες όπως χιόνι, χώμα κ.λπ.

Επίσης διαθέτει έξι τεχνολογίες συνδεσιμότητας, μεταξύ των οποίων και η ασύρματη φόρτιση κινητού (wireless smartphone charging).

Από 1.199 κ.εκ.

Από πλευράς κινητήρων υπάρχουν διαθέσιμες εκδόσεις βενζίνης – diesel τελευταίας γενιάς Euro 6.2 Οι επιλογές αφορούν σε βενζίνη και diesel…και συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Από πλευράς βενζίνης υπάρχει ο 1.2 με 130 και ο 1.6 με 180 ίππους.

Αντίστοιχα οι προτάσεις diesel αφορούν στον 1.5 με 130 ίππους και στον δίλιτρο με τους 180.Τέλος του έτους θα κάνει την εμφάνισή της και η υβριδική έκδοση που θα μπαίνει και στην πρίζα και θα προσφέρει ακόμα και 60 χλμ. ηλεκτρική αυτονομία.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 22.550 ευρώ και ανάλογα με την έκδοση, κινητήρα και επίπεδο εξοπλισμού φτάνουν έως και τα 42.500 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές του νέου Citroen C5 Aircross στην Ελλάδα

Είναι όχημα ελευθέρου χρόνου και το δείχνει...

Ιδιαίτερη η σχεδίαση στο εμπρός τμήμα. Ξεχωρίζουν τα φώτα τεχνολογίας LED
Οι μπάρες οροφής δίνουν μία έξτρα δυναμική στο αμάξωμα...
Όμορφα και τα πίσω φωτιστικά σώματα
Κινητήρες από 1.2 έως 2.0 λίτρα απο 130 έως 180 ίππους...
Η θόνης αφής στην κεντρική κονσόλα...
Κουμπιά με διάφορες λειτουργίες πάνω στο τιμόνι...
Ο λεβιές από το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το grip control και οι ρυθμίσεις μστο πάνω μέρος (ECO, Sport κ.λπ.)
Οι λεπτομέρειες δε λείπουν από το γαλλικό SUV
Αυτά τα καθίσματα είναι πολύ άνετα....
Ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών ο οποίος διαμορφώνεται...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης