Έργα κλασικής λογοτεχνίας βρίσκονται σε κάθε βιβλιοθήκη. Σε παλιά ή νέα έκδοση, διαβάζονται ξανά και ξανά με την ίδια ζέση. Κι αν νομίζετε πως η κατοχή μιας μόνο έκδοσης ενός κλασικού αριστουργήματος είναι αρκετή, κάνετε λάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει μία σειρά που ο κάθε βιβλιόφιλος θα την ήθελε στη συλλογή του, ανεξαρτήτως του αν κάποιο από τα έργα το έχει ήδη.
Να οφείλεται η επιτυχία της στα εξώφυλλα;
Στα επίμετρα που συνοδεύουν πολλές φορές το έργο ή στις ξεχωριστές μεταφράσεις;
Πιθανά η επιτυχία της σειράς της παγκόσμιας κλασικής λογοτεχνίας των Εκδόσεων Νίκας να οφείλεται σε έναν συνδυασμό όλων αυτών των παραγόντων. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια προσεγμένη έκδοση που αξίζει να αναζητήσετε.  

Αναμφισβήτητα, η διεθνής εκδοτική παραγωγή είναι μεγάλη και αξιόλογη. Πλήθος συγγραφέων κατακτούν καθημερινά την καρδιά των αναγνωστών με τη φαντασία, την πρωτοτυπία, την εικονοπλαστική τους δύναμη και αφηγηματική δεινότητα. Είναι βιβλία που τα διαβάζουμε, τα ξεχωρίζουμε και αργά ή γρήγορα τα αφήνουμε στο ράφι, συνεχίζοντας το αναγνωστικό μας ταξίδι με κάποια άλλη ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν, όμως, και έργα στα οποία πάντα επιστρέφουμε. Είναι έργα που κουβαλούν επάνω τους «σοφία» εμπνευσμένων συγγραφέων. Οι ήρωες της κλασικής λογοτεχνίας, συμπαθείς μέσα στις περιπέτειες που αποφασίζει ο συγγραφέας τους να ζήσουν, κουβαλούν μια διαχρονική αλήθεια που έρχεται να ταιριάξει στην αλήθεια μας.

Οι ιστορίες διαπερνούνται από έναν έντονο φιλοσοφικό, ψυχολογικό ή και ηθικό άξονα που έρχεται να ταιριάξει ή και να ταράξει την κοσμοθεωρία μας. Τα έργα της κλασικής λογοτεχνίας πάντα μας συναρπάζουν, μας «ξυπνούν», μας δίνουν αυτό που έχουμε ανάγκη από ένα καλό βιβλίο: τροφή για το πνεύμα μα και την καρδιά.

Η σειρά της παγκόσμιας κλασικής λογοτεχνίας των Εκδόσεων Νίκας περιλαμβάνει σημαντικούς συγγραφείς, όπως ο Ντοστογιέφσκι, ο Γκόρκι, ο Τσέχωφ, ο Ζολά, ο Ουγκώ, ο Μπωντλαίρ, ο Σω, ο Ουάιλντ, ο Χάσεκ ή ο Τζόις. Πρόκειται για ιερά «τέρατα» της λογοτεχνίας που έχουν ταξιδέψει τους αναγνώστες στην πορεία των χρόνων και συνεχίζουν –και θα συνεχίζουν− να το κάνουν. Η αξία των έργων τους πέρα από διαχρονική είναι και ανυπολόγιστη. Η πένα τους έχει δημιουργήσει σχολές στη λογοτεχνία, έχει καθοδηγήσει και επηρεάσει βαθιά συγγραφείς μα και αναγνώστες.

Αν είστε λάτρεις του κλασικού, αναζητήστε τη σειρά και θα έχετε ένα κόσμημα στη συλλογή σας. Αν πάλι δεν έχετε δοκιμάσει αυτό το παλιό κρασί των μαέστρων της λογοτεχνίας, είναι η ιδανική αφορμή για να το κάνετε. Ένα καλό βιβλίο είναι πάντα η αφορμή για ένα όμορφο ταξίδι. Εσείς είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε;

Μπορείτε να βρείτε τα βιβλία της σειράς στο www.nikasbooks.gr και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης