Ο Κόλι ήταν το πιο ευτυχισμένο και το πιο χαρούμενο ψαράκι του βυθού, μέχρι που ο ψαροφθαλμίατρος του είπε πως έχει ψαρομυωπία και πρέπει να φορέσει γυαλιά. Και τότε τα άλλα ψαράκια στο σχολείο άρχισαν να τον κοροϊδεύουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν όμως πήγαν εκδρομή για να μαζέψουν θαλάσσιες ανεμώνες, ήταν ο μόνος που είδε πιο γρήγορα από όλους ένα κοπάδι από καρχαρίες και… έγινε ήρωας!

Διαβάστε επίσης: «Ένα αρκουδάκι που το λένε Πάντινγκτον»  –  πρώτη παρουσίαση 5 Νοεμβρίου 2009

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων Αγίας Παρασκευής, τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και το London Montessori Centre. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Έχει γράψει εξήντα έξι παιδικά βιβλία, πέντε μυθιστορήματα για ενηλίκους και έχει μεταφράσει πάνω από χίλια τριακόσια βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για τα βιβλία της και τη μεταφραστική της δουλειά.

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα βιβλία της: Ένα καινούργιο ζωάκι, Εγώ είμαι ο αρχηγός, Το ψαράκι που μπορούσε να ευχηθεί, Η Ντανιέλα λέει όχι και Ένα αδέσποτο σκυλάκι, ενώ ετοιμάζεται το βιβλίο της για ενηλίκους «Αγαπώ θα πει χάνομαι».
_____________________________________
Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη: «Το ψαράκι που φορούσε γυαλιά»  –  Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη

ISBN: 978-960-453-675-7  –  σελ. 56  –  τιμή 6,60 €  –  πρώτη έκδοση Ιανουάριος 2010

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης