Διήμερη επίσημη επίσκεψη αρχίζει από σήμερα στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου (Βουλής) της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, Andrej Dankο, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη.

Ο Andrej Dankο θα γίνει σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, τον κ. Danko συνοδεύουν ο εκ των τεσσάρων Αντιπροέδρων του Εθνικού Συμβουλίου (ΕΣ) της Σλοβακίας, Andrej Hrnčiar, ο Υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας, Peter Gajdoš, ο οποίος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, Χριστόφορο Φωκαϊδη, και ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Σλοβακίας-Κύπρου στο ΕΣ Eduard Heger. Τον κ. Danko συνοδεύει επίσης ομάδα υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΣ και του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Κατά την παραμονή τους, ο κ. Danko και η αντιπροσωπία θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.

Η σλοβακική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί επίσης το απόσπασμα που διατηρεί η Σλοβακία στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και θα έχει συνάντηση με την Ειδική Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Elisabeth Spehar, καθώς και με τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, ενώ θα επισκεφθεί και τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην παλιά Λευκωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης