Για ενέργειες αφομοίωσης των Κατεχομένων καταγγέλλει η Λευκωσία την Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 09:11
Για ενέργειες αφομοίωσης των Κατεχομένων καταγγέλλει η Λευκωσία την Τουρκία
Έγγραφο με το οποίο θα καταγγέλλει την Τουρκία για ενέργειες αφομοίωσης των Κατεχομένων θα καταθέσει η Κύπρος αυτές τις ημέρες στα Ηνωμένα Έθνη, όπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε σχετικά με τη μεταφορά νερού από την Τουρκία προς τα Κατεχόμενα ότι πρόκειται για έργο «που δόθηκε σε εταιρείες υπόπτου σχέσης με τον περίγυρο του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, υπό τη μορφή μονοπωλίου και με τιμές που δεν είναι καθόλου φθηνές και είναι ίσως και ακριβότερες από προηγουμένως».

«Με τον ίδιο τρόπο γίνονται σκέψεις για τον ηλεκτρισμό» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό, άλλες ενέργειες της Τουρκίας είναι η αύξηση του εποικισμού, η ενίσχυση του μουσουλμανικού στοιχείου, με 300 τεμένη και 320 θρησκευτικούς λειτουργούς, η λειτουργία θρησκευτικών σχολών, τα οικονομικά πρωτόκολλα και η προσπάθεια αλλαγής του «δικαστικού» συστήματος.

Ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση εισάγει την ισλαμιστική μορφή της παιδείας σε μια κοινότητα κοσμική και, όπως είπε, πρόσφατα ήρθε κλιμάκιο του ΑΚP για να ιδρύσει ομάδα στην Κύπρο. Κανένα από τα κόμματα των Κατεχομένων, ακόμα και τα ακροδεξιά, δεν είναι ισλαμικά, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 10:40