Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.  Η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου έχει εκδώσει για απόψε «Κίτρινη προειδοποίηση» για τις ορεινές περιοχές, για πιθανούς κινδύνους λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Αρκετά σχολεία στα ορεινά παρέμειναν σήμερα κλειστά, ενώ σε άλλα οι μαθητές δεν μπόρεσαν να πάνε για μάθημα, λόγω κλειστών δρόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί της Δευτέρας, η στάθμη του χιονιού στο Τρόοδος έφτανε τα 35 εκατοστά, με την αρμόδια υπηρεσία να κάνει, ωστόσο, λόγο για μικρή πιθανότητα περαιτέρω χιονόπτωσης τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, λόγω κακοκαιρίας έμειναν κλειστά τα νηπιαγωγεία σε Πλάτρες, Κυπερούντα, Αγρό, Πελένδρι, Τριμήκληνη και Κάμπο. Επίσης κλειστά παρέμειναν τα δημοτικά σχολεία σε Πλάτρες, Κυπερούντα, Αγρό, Πελένδρι και Κάμπο, καθώς και τα γυμνάσια της Λεμίθου και του Αγρού.

Στα Γυμνάσια Ευρύχους και Ομόδους, τα οποία είναι περιφερειακά, μικρός αριθμός μαθητών δεν προσήλθαν λόγω κλειστών δρόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινη προειδοποίηση για πιθανούς κινδύνους στα ορεινά

Το Τμήμα Μετεωρολογίας έχει εκδώσει προειδοποίηση με επίπεδο «Κίτρινο» για πιθανούς κινδύνους στα ορεινά, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας. Η προειδοποίηση ισχύει από τις 22.00 το βράδυ απόψε έως τις 08.00 το πρωί της Τρίτης.

Την Τρίτη, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα καταστεί συννεφιασμένος. Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, οι πιθανότητες για ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και για ελαφρά βροχή στις υπόλοιπες περιοχές είναι μάλλον μικρές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο της τάξης του ενός με 2 βαθμούς. Συγκεκριμένα, θα κυμανθεί γύρω στους 8-9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 στα παράλια και -2 στις ψηλότερες ορεινές.

Από την Τετάρτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, με τη θερμοκρασία να συνεχίζει, ωστόσο την ανοδική πορεία κατά έναν περίπου βαθμό και θα ανέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό. Την Πέμπτη, η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα ανέλθει στους 12 βαθμούς, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται κοντά στις κανονικές για την εποχή.

Στατιστικά, η πιο χαμηλή θερμοκρασία που έχει καταγράψει το Τμήμα Μετεωρολογίας στο Τρόοδος για τον μήνα Ιανουάριο ήταν -12,8 βαθμοί για στην περιοχή της Τρικουκιάς το 1964, ενώ η χαμηλότερη στην πλατεία Τροόδους άγγιξε τους -12 και καταγράφηκε πέρυσι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης