Παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, άνοιξαν το βράδυ της Πέμπτης οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ.

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Γ.Γ. του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος τόνισε τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει το ΑΚΕΛ μπροστά και να δυναμώσει τους αγώνες του για την Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια, με άνοιγμα στην κοινωνία, αλλά και σε συνεργασίες και συμμαχίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις, ώστε να αποτραπούν οι «νεοφιλελεύθερες πολιτικές» της κυβέρνησης Αναστασιάδη. «Είμαστε και θα είμαστε για τον λαό η δύναμη. Γιατί είμαστε και θα είμαστε η ελπίδα για το μέλλον αυτού του λαού», τόνισε ο Άντρος Κυπριανού.
 
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ εξέφρασε την ετοιμότητα του κόμματος να στηρίξει την κυβέρνηση Αναστασιάδη σε ένα σωστό περιεχόμενο λύσης.

«Ως ΑΚΕΛ το είπαμε πολλές φορές και το επαναλαμβάνουμε: Είμαστε πατριωτική πολιτική δύναμη. Δεν θα θυσιάσουμε τη λύση του Κυπριακού προκειμένου να πάρουμε τη ρεβάνς για την ισοπεδωτική και αήθη επίθεση που δεχθήκαμε επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Ο ηγέτης του ΑΚΕΛ, άσκησε σκληρή κριτική στη διακυβέρνηση Αναστασιάδη, υποστηρίζοντας ότι η οικονομική πολιτική της «βαδίζει στο μονόδρομο των μνημονιακών πολιτικών και της λιτότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο Άντρος Κυπριανού υποστήριξε πως επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη, «ένας τυφώνας ισοπέδωσε ζητήματα αξιοκρατίας θεσμών και διαφάνειας που είχαν ως αποτέλεσμα τη δικαιολογημένη καταρράκωση της εμπιστοσύνης των πολιτών».
 
Εξερχόμενος του Συνεδρίου, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την κριτική του γ.γ. του ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σχολίασε: «Ο τόπος θέλει και χρειάζεται την ενότητα, τη συνεργασία όλων μας. Η καλόπιστη κριτική πάντοτε είναι καλοδεχούμενη και πιο πειστική. Η μηδενιστική κριτική και ιδιαίτερα οι μηδενιστικές επιθέσεις, δεν νομίζω να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Τίποτα πέραν αυτού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης