Συνεχίζεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου, για την υπόθεση της πτώσης του αεροσκάφους της εταιρείας «Ήλιος» στο Γραμματικό, τον Αύγουστο του 2005.

Η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας και κατηγορούμενοι είναι τέσσερα ηγετικά στελέχη της «ΗΛΙΟΣ», οι Ανδρέας Δράκος, Δημήτρης Πανταζής, Γιώργος Κικκίδης και Ιάνκο Στοϊμένοφ, αλλά και η αεροπορική εταιρεία, η οποία πλέον δεν υφίσταται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πέντε αντιμετωπίζουν συνολικά 1.190 κατηγορίες (από 238 κατηγορίες ο κάθε ένας) για τις οποίες δεν παραδέχθηκαν ενοχή. Αντιμετωπίζουν τις σκληρότερες κατηγορίες του ποινικού κώδικα, και ειδικότερα αυτές της ανθρωποκτονίας, που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης, και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια και χρηματικό ποσό ή και τα δύο μαζί.

Κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, η οποία είχε διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου, είχε καταθέσει ο μάρτυρας κατηγορίας Ηλίας Νικολαΐδης, ο οποίος ανέλυσε τις καταγραφές που υπήρχαν στον Καταγραφέα Φωνών Πιλοτηρίου (Cockpit Voice Recorder – CVR).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης