Το θέμα των τουρκικών απειλών εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θέμα του φυσικού αερίου, θα θέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, κατά την επίσκεψή του στην Αγκυρα στις 29 και 30 Μαΐου.

Ο κ. Σούλτς, μιλώντας ύστερα από συνάντηση διάρκειας δύο και πλέον ωρών με τον πρόεδρο Δ. Χριστόφια, τόνισε ότι «εκείνο που χρειάζεται δεν είναι οι απειλές, αλλά ο αμοιβαίος σεβασμός και η κατανόηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κ. Σούλτς για τη βοήθεια στην υπόθεση της Κύπρου, τονίζοντας ότι πρόκειται για άνθρωπο με καθαρές θέσεις, ο οποίος υπερασπίζεται την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η συνεργασία μαζί με τον Μάρτιν Σούλτς στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα είναι στενή, καθημερινή και αποτελεσματική» ανέφερε.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρισκόταν και ο υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Ανδρέας Μαυρογιάννης, συζητήθηκαν η πορεία της Κύπρου προς την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πολυετές ευρωπαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο και οι σχέσεις της Ένωσης με κράτη μέλη και υποψήφια προς ένταξη κράτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης