Την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αναφορικά με την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκος Χριστοδουλίδης. «Θα υπάρξει απρόσκοπτη συνέχιση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εργάζεται με στόχο την αποτροπή εξελίξεων, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας της Ειρηνευτικής Δύναμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, τόνισε ότι η απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, εργάζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας προκειμένου να καταστεί εφικτός αυτός ο στόχος. Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η κ. Λουτ συνεχίζει τις επαφές της με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επάνοδός της στην Κύπρο θα γίνει περί τα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι αυτήν τη στιγμή «η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να υπάρξει συμφωνία επί των όρων αναφοράς», υπενθυμίζοντας, ωστόσο, ότι «η τουρκική πλευρά, μέσω του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Μουσταφά Ακιντζί, διεμήνυσε ότι η επανέναρξη του διάλογου θα μπορούσε να αρχίσει μετά τον Μάιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης