Η Κινηματογραφική λέσχη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την ταινία: «Νύχτα του μέλιτος» Honey Night,
Χορηγία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης, την Δευτέρα 30/11/2015  και ώρα 9:00μμ στον κινηματογράφο Βακούρα Ι. Την ταινία θα προλογίσει ο κριτικός κ. Κώστας Καρδερίνης.

ΠΓΔΜ-Τσεχία-Σλοβενία 2015 Διάρκεια: 89’
Σκηνοθεσία: Ίβο Τράικοφ
Πρωταγωνιστούν: Nikola Ristanovski, Verica Nedeska

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για το έργο:
Βρισκόμαστε στα Σκόπια, στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο εορτασμός της εθνικής επετείου του νεοσύστατου ανεξάρτητου κράτους της ΠΓΔΜ συμπίπτει με τη δέκατη επέτειο γάμου του αναπληρωτή υπουργού Νίκολα και της γυναίκας του, Άνα. Μέσα σε μία μόνο νύχτα, η συζυγική κρίση ανάμεσα στο ζευγάρι κορυφώνεται. Οι έντονες διαφωνίες ανάμεσα στον Νίκολα και στην Άνα, που ξεκινούν από το ότι αυτός ξέχασε εντελώς την επέτειό τους, φέρνουν στην επιφάνεια όλα τους τα προβλήματα, τη ματαίωση και τα μυστικά τους. Η ένταση αυτού του συζυγικού δράματος επιτείνεται από το φόβο και την παράνοια του Νίκολα, που είναι μπλεγμένος σ’ ένα πολιτικό σκάνδαλο στο υπουργείο του. Ο Νίκολα και η Άνα δεν είναι μόνοι τους την ατέρμονη και εξαντλητική ετούτη νύχτα…
 
Η ταινία Νύχτα του μέλιτος/ Honey Night του Ίβο Τράικοφ (ΠΓΔΜ) -εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα The Ear του Γιαν Προτσάτσκα- μπαίνει στα άδυτα του πολιτικού διαπλεκόμενου κόσμου, μέσα από ένα θρίλερ που διαδραματίζεται στη διάρκεια μιας νύχτας στην δεκαετία του ’90. Ο γάμος και η καριέρα ενός πολιτικού βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ η παράνοια και ο φόβος από την ενδεχόμενη αποκάλυψη ενός πολιτικού σκανδάλου, οδηγεί τους ήρωες στα άκρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης