Τα περισσότερα CrossFit Box απαιτούν από εσάς να συμπεριφέρεστε με έναν αξιοσέβαστο τρόπο. Σε κάθε τομέα της ζωής υπάρχουν κάποιοι κανόνες τους οποίους πρέπει να τους ακολουθείτε. Έτσι συμβαίνει και με το γυμναστήριο. Υπάρχουν όμως αρκετοί που δε το καταλαβαίνουν γι’ αυτό παρακάτω σας παραθέτουμε 13 τρόπους καλής συμπεριφοράς μέσα σε αυτό:

Κανόνας Νο 1: Μαζέψτε τα «χάλια» σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ένας προφανής κανόνας. Όταν τελειώνετε το φαγητό στο σπίτι σας δε περιμένετε από κάποιον άλλον να μαζέψει τα πιάτα, το κάνετε μόνοι σας. Δεν υπάρχει πιο εξοργιστικό πράγμα για έναν ιδιοκτήτη Box να βρίσκει παρατημένες μπάρες, δίσκους κιλών κ.α μετά το μάθημα. Ο χώρος και ο χρόνος είναι σημαντικά για ένα γυμναστήριο και κανένας δε θέλει να τα σπαταλά για να μαζέψει ότι δεν έκανε ο προηγούμενος. Γι αυτό μαζέψετε όλο τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήσατε και βοηθήστε ο ένας τον άλλον για να γίνει ευκολότερο. 

Κανόνας Νο 2:Μην αφήνετε τη μπάρα να πέσει στο έδαφος όταν αφαιρείτε τους δίσκους.

Όταν μαζεύετε τον εξοπλισμό σας και συγκεκριμένα όταν αδειάζετε τους δίσκους από τη μπάρα για να μην εκνευρίσετε τον προπονητή σας, αφήστε τη μπάρα σας σωστά στο έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σηκώσετε τη μπάρα, να αφαιρέσετε τους δίσκους και να μην την αφήσετε να πέσει αλλά να την αφήσετε απαλά στο έδαφος. Με αυτό τον τρόπο δεν θα καταστραφούν και όπως ήδη ξέρετε δεν κοστίζουν και λίγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανόνας Νο 3: Αν ιδρώσετε, ματώσετε ή κλάψετε πάνω στον εξοπλισμό, καθαρίστε τον.

Είναι πολύ άσχημο να πιάσει ο επόμενος μια Medicine Ball που είναι ιδρωμένη ή μια μπάρα που είναι γεμάτη αίματα. Είναι καθαρά θέμα υγιεινής. Γι αυτό πάρτε ένα πανί και απολυμαντικό και σε πολύ λίγο διάστημα όλα θα είναι και πάλι καθαρά και έτοιμα να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Κανόνας Νο 4: Μην «κλέβετε» εξοπλισμό άλλων.

Όταν ετοιμάζεστε να εκτελέσετε ένα WOD που απαιτεί μεγάλο αριθμό εξοπλισμού προσπαθήστε να τοποθετήσετε τον εξοπλισμό σας κατά τέτοιο τρόπο που να μην δημιουργείτε πρόβλημα στους συναθλητές σας όταν μεταφέρεστε από άσκηση σε άσκηση. Με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψετε να πάρει κάποιος το kettlebell ή τη Medicine Ball σας, κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας, πράγμα που θα σας εξόργιζε

Κανόνας Νο 5: Μην αργείτε.

Το να αργήσετε 1 με 2 λεπτά δεν είναι πρόβλημα για τα περισσότερα γυμναστήρια, αλλά υπάρχουν γυμναστήρια που έχουν ποινή Burpees για τα λεπτά καθυστέρησης, ή άλλα που δε θα σας δεχτούν για καθυστέρηση μεγαλύτερη των 5 λεπτών. Τα μαθήματα που τρέχουν σε ένα Box έχουν πρόγραμμα και οι ασκούμενοι πληρώνουν αρκετά χρήματα για να συμμετέχουν σε αυτά. Δε θέλουν να δουν κάποιον να μπει οποιαδήποτε ώρα στο μάθημα και να κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Γι αυτό δείξτε σεβασμό στους προπονητές και τους συναθλητές σας και να είστε στην ώρα σας.

Κανόνας Νο 6: Κάντε το Check In σας για το μάθημα.

Αυτό ισχύει και για τα Drop-in. Όλα τα μαθήματα στα CrossFit Box δέχονται έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων. Για να μην υπάρξει πρόβλημα με τον εξοπλισμό και τον χώρο θα πρέπει όλοι να κάνετε το απαραίτητο Check In.

Κανόνας No 7: Δώστε προσοχή όταν ο προπονητής σας δίνει οδηγίες.

Δεν έχει σημασία αν ασχολείστε με το CrossFit 1 μήνα ή 5 χρόνια, είναι ασέβεια να μιλάτε ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο όταν ο προπονητή σας δίνει οδηγίες για το Wokrout ή το Skill της ημέρας. Μπορεί να ξέρετε πως εκτελείται η κάθε άσκηση , αλλά όχι οι άλλοι. Γι αυτό κάντε υπομονή και ησυχία και αφήστε όλους τους άλλους να πάρουν τα οφέλη από τις γνώσεις των προπονητών. Άλλωστε μπορεί να μάθετε κάτι νέο και εσείς.

Κανόνας Νο 8: Μην συζητάτε με άλλους κατά τη διάρκεια του Workout.

Αν αυτή η μικρή σας συνομιλία είναι ικανή για να χρειαστείτε και πάλι ζέσταμα, κρατήστε τη για το τέλος του μαθήματος.

Κανόνας Νο 9: Αν ζητήσετε τον εξοπλισμό άλλου, δώστε τον πίσω μόλις τελειώσετε.

Σας έτυχε ποτέ να σας ζητήσει κάποιος tape για να δέσει τα χέρια του και στη συνέχεια να έδωσε σε οποιονδήποτε ήθελε να δέσει τα χέρια του; Σας έτυχε ποτέ να ζητήσετε πίσω τα περικάρπια που δανείσατε σε κάποιον και να σας πει ότι τα έχασε; Μην είστε μαλάκες, όταν δανείζεστε τον εξοπλισμό κάποιου επιστρέψτε τον όταν ολοκληρώσετε το πρόγραμμα σας.

Κανόνας Νο 10: Μην μετακινείτε τον κουβά με τη μαγνησία κατά τη διάρκεια του WOD.

Η μαγνησία είναι απαραίτητη για τη προπόνηση. Οι κουβάδες στα γυμναστήρια είναι τοποθετημένοι κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμοι για τους περισσότερους κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Αν κάποιος μετακινήσει τον κουβά προς το μέρος του τότε η κατάσταση γίνεται κόλαση.

Κανόνας Νο 11: Σεβαστείτε το χώρο του άλλου.

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για λόγους ασφαλείας όπως είναι και η προσοχή σε έναν αθλητή. Αν κάποιος ετοιμάζεται να εκτελέσει μια άρση μην περνάτε από μπροστά  ή πίσω του. Αν χρειαστεί να «σώσει» τη προσπάθεια του, το τελευταίο πράγμα που θα θέλει να δει ένας προπονητής να συμβαίνει  είναι τη μπάρα να χτυπάει έναν αθλητή που κάθεται κοντά ή τον αθλητή που κάνει την άρση να πέφτει προς τα πίσω από τον εξοπλισμό κάποιου άλλου που επίσης βρίσκεται κοντά.

Κανόνας Νο 12: Προσπαθήστε να αποφεύγετε τα Ghost Riding.

Ghost Riding είναι οποιαδήποτε ρίψη εξοπλισμού(μπάρα, αλτήρες, kettlebell) από ψηλά ανεξαρτήτου βάρους. Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι αλτήρες, τα kettlebells και οι μπάρες με λεπτούς δίσκους που ρίχνονται από ψηλά μπορεί να αναπηδήσουν εύκολα και να χτυπήσουν εσάς ή κάποιον συναθλητή σας. Αν και είναι πολύ ικανοποιητικό να ακούτε τα βάρη να προσκρούουν στο έδαφος, κρατήστε αυτή σας την ικανοποίηση για τις άρσεις με πολλά κιλά στη μπάρα.

Κανόνας Νο 13: Συστηθείτε στους «νεότερους» του γυμναστηρίου.

Αν και ο προπονητής θα αναλάβει να συστήσει ένα νέο μέλος του γυμναστηρίου στους υπόλοιπους είναι χρέος των παλαιότερων να συστηθούν έτσι ώστε να κάνουν τους νέους να νιώσουν ευπρόσδεκτοι στο νέο τους περιβάλλον και ιδιαίτερα αν είναι η πρώτη τους επαφή με το CrossFit. Επιπρόσθετα, τα νέα μέλη που θα αποκτήσουν μια θετική εντύπωση για το γυμναστήριο θα φέρουν και άλλους φίλους τους σε αυτό και η κοινότητα θα μεγαλώσει.

 Σε συνεργασία με το theboxnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης