Οι κάμψεις δικεφάλων με αλτήρα ή με μπάρα σίγουρα δεν απαιτεί την λειτουργία πολλών μυικών ομάδων ταυτόχρονα όπως οι άρσεις θανάτου, τα squat ή ο πάγκος, παρόλα αυτά όμως συγκαταλέγεται στις αγαπημένες ασκήσεις. Όσο περισσότερο βάρος προσθέτετε στην άσκηση τόσο αυξάνετε και η δύναμη στα δικέφαλα, ακολουθήστε 2 απλές συμβουλές και προσθέστε όγκο και δύναμη με ταχύτερους ρυθμούς.

1) Κάντε έλξεις στο μονόζυγο

Ενδιάμεσα σε κάθε set οποιασδήποτε άσκησης που κάνετε για δικέφαλα, εκτελέστε ένα set με έλξεις στο μονόζυγο, 3-5 επαναλήψεις.Οι έλξεις στο μονόζυγο επειδή εμπλέκουν το συνολικό σας βάρος (που είναι πολύ περισσότερο από τα κιλά που θα μπορούσατε να προσθέσετε σε κλασσικές ασκήσεις για δικέφαλα) είναι άκρως πιο απαιτητικές, οι συχνές έλξεις στο μονόζυγο θα δώσουν μια extra ώθηση στην ανάπτυξη των δικεφάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2) Επιβραδύνετε στην αρνητική φάση

Κατά τη διάρκεια της άσκησης διατηρήστε ένα χρονικό περιθώριο 3-5 δευτερολέπτων όταν χαμηλώνετε τα κιλά στην αρχική τους θέση. Συχνά θα έχετε ακούσει οτι η φάση κατά την οποία τα κιλά επιστρέφουν στην αρχική τους θέση λέγετε αρνητικό, όσο πιο αργά γίνετε, τόσο πιο πολύ ένταση συγκεντρώνεται στα δικέφαλα και αιματώνονται στο μέγιστό, κάνοντας έτσι τη κάμψη που θα ακολουθήσει ”το θετικό” πιο έντονο και πιο απαιτητικό διατηρώντας την αιμάτωση στο μέγιστο.

Eπιμέλεια Τόγιας Κων/νος
mensfitness.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης