Ρύζι με κάσιους και δεντρολίβανο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015, 17:21
Ρύζι με κάσιους και δεντρολίβανο

του Εμμανουήλ Δημητρούλη Διαιτολόγος Διατροφολόγος 

Μερίδες Συνταγής: 4

Συστατικά:

  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2/3 κούπας φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 2/3 κούπας ψιλοκομμένα κάσιους
  • 80 ml κρέμα γάλακτος light
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη ζωμός λαχανικών
  • 1 κούπα ρύζι καστανό

Οδηγίες:
Σε αντικολλητικό σκεύος σωτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέστε τα μανιτάρια, πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα μανιτάρια μαλακώσουν προσθλεστε το δενδρολίβανο και αφήστε τα συστατικά για ένα λεπτό. Εν συνεχεία προσθέστε τα κάσιους και αφήστε τα για ένα λεπτό.
Βράστε το ρύζι σε στο ζωμό κοτόπουλου ή σε νερό και προσθέστε τη σκόνη ζωμού λαχανικών. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο αναμίξτε το με το μείγμα δενδρολίβανου.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: ¼ συνταγής

  • Θερμίδες: 290 kcal
  • Πρωτεΐνη: 8 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 31 γρ.
  • Λίπος: 17 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2 γρ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015, 17:29