Η Microsoft κυκλοφόρησε ένα βίντεο διάρκειας περίπου δύο λεπτών στο οποίο βλέπουμε ότι το Kinect καταλαβαίνει την νοηματική γλώσσα και την μετατρέπει σε γραπτό κείμενο.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναπτύχθηκε μετά από συνεργασία της Microsoft Research Asia και διαφόρων πανεπιστημίων του Πεκίνου της Κίνας και μέχρι στιγμής μπορεί να καταλαβαίνει μόνο την Αγγλική και Κινεζική γλώσσα. Αν και όλο το project είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, εντούτοις όπως θα διαπιστώσετε και στο βίντεο δουλεύει κανονικά ενώ μπορεί να φέρει πραγματική επανάσταση στην επικοινωνία ανάμεσα σε άτομα με ανάλογα προβλήματα ομιλίας. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι το Kinect που χρησιμοποιείται είναι τωρινής γενιάς και όχι το νέο Kinect 2.0 του Xbox One. Δείτε το βίντεο παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το Kinect παρακολουθεί τις κινήσεις των χεριών και του σώματος και πολύ γρήγορα τις μετατρέπει σε ανάλογες λέξεις ή φράσεις. Επίσης η συγκεκριμένη εφαρμογή θα αποτελείται από δύο διαφορετικά modes. Το πρώτο θα ονομάζεται Translation Mode και θα μεταφράζει την νοηματική γλώσσα σε κείμενο ή προφορικό λόγο ενώ το δεύτερο με την ονομασία Communications Mode θα επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ ενός ατόμου που δεν έχει προβλήματα ακοής ή κάτι ανάλογο με άτομα που έχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Τέλος, εάν κάποιος δεν γνωρίζει την νοηματική γλώσσα και θέλει να μιλήσει με ένα άτομο που δεν μπορεί να ακούσει καθόλου, θα μπορεί να πληκτρολογεί το κείμενο που θέλει και το Kinect θα το μετατρέπει σε κινήσεις μέσω ενός avatar.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για το σύστημα Kinect 2.0 του Xbox One κάνοντας κλικ εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης