Κατά την συνέντευξη τύπου της Microsoft στην E3 2013, η αμερικάνικη εταιρεία αναφέρθηκε στα νέα games που θα συνοδεύσουν την κονσόλα όγδοης γενιάς που ετοιμάζει, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες για την πολιτική της περί μεταχειρισμένων. 

Οι ειδήσεις όμως τρέχουν εκτός press conference και απ’ ότι φαίνεται πριν από λίγες ώρες διέρρευσε μία ακόμη σημαντική πληροφορία την οποία μας έστειλε ο αναγνώστης snikefriend. Πιο συγκεκριμένα, όπως γνωρίζετε κι όπως αναφέραμε και στο σχετικό άρθρο τι θα ισχύσει με τα μεταχειρισμένα σε PS4 και Xbox One, κάθε παιχνίδι που αγοράζετε στο Xbox One θα “κλειδώνει” στο account σας ώστε αν θέλετε μετά να το πουλήσετε να πρέπει να διαπραγματευτείτε με κάποιο πιστοποιημένο απ’ τη Microsoft κατάστημα. Εναλλακτικά, θα μπορείτε να το δανείσετε ή να το πουλήσετε από μία φορά (ένας δανεισμός και μία πώληση) σε κάποιο φίλο σας, αρκεί να τον έχετε φίλο για 30 ημέρες στο Xbox Live. Ωστόσο, είχε διευκρινιστεί ότι θα μπορούμε να μοιράζουμε τα games και εντός της οικογένειάς μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα λοιπόν διευκρινίστηκε ότι ο ορισμός της “οικογένειας” δεν αφορά μόνο κάποιες κονσόλες Xbox One που θα έχουν συνδεθεί σε κοινό δίκτυο μέσα σε ένα σπίτι, αλλά μία λίστα ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ 10 φίλων! Ναι, καλά ακούσατε. Θα μπορείτε να μοιραστείτε τα games σας με άλλα 10 άτομα! Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε διαφοροποιεί σημαντικά τα δεδομένα. Πρακτικά τα 10 άτομα που έχετε ορίσει ως “οικογένεια” θα παίζουν όποτε θέλουν τα games σας. Απλά θα συνδέονται στο Xbox Live και θα τα κατεβάζουν από εσάς! Το ίδιο θα μπορείτε να κάνετε κι εσείς από αυτούς.

Τι αναμένεται να συμβεί
Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Phil Spencer, εμπορικός αντιπρόεδρος της Microsoft, στην E3! Ο Yusuf Mehdi, επικεφαλής του τμήματος Marketing και στρατηγικής της Microsoft, συμφώνησε απόλυτα και πρόσθεσε ότι οποιοδήποτε άτομο που συνδέεται από οποιαδήποτε πόλη στο Xbox Live θα έχει αυτή τη δυνατότητα.

Όλα αυτά θα δώσουν μια νέα διάσταση στο δανεισμό των games, αφού ακόμα κι αν τελικά ισχύσει από την Microsoft κάποιος “περιορισμός ημερών” για τα shared games ανά πάσα ώρα και στιγμή θα μπορούμε να ανταλλάξουμε games μεταξύ μας βρίσκοντας κάποιο άλλο άτομο! Δεν νοείται δηλαδή αυτή η λίστα 10 ατόμων να μένει σταθερή και να “κλειδώνει” αφού κάποιοι ενδέχεται να μην ξανασυνδεθούν ποτέ στο Xbox Live άρα από ένα σημείο κι έπειτα να καταλήξουμε με 10 ανενεργούς φίλους. Η λογική λέει δηλαδή ότι λογικά θα υπάρχει κάποιο “cooldown” ώστε να μην μπορείτε να αλλάξετε τους φίλους της “Family list” κάθε ημέρα. Φυσικά ακόμα κι ένα 24ωρο share θα μας αρκεί για να τερματίσουμε ένα παιχνίδι (θα το “πάμε σερί βρε αδερφέ”) και να μην προχωρήσουμε σε αγορά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άραγε μήπως οι πωλήσεις των games του Xbox One θα επηρεαστούν αρνητικά από αυτό; Τουλάχιστον εμείς οι gamers θα βγούμε κερδισμένοι από την όλη ιστορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δανεισμός των games δεν θα είναι διαθέσιμος από το λανσάρισμα του Xbox One. Οι πωλήσεις των games στα καταστήματα και το “ξεκλείδωμά” τους από το account σας αναμένεται να είναι κανονικά διαθέσιμα.

Διαβάστε αναλυτικά την press conference της Microsoft στην E3 2013.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσουμε από την Microsoft πιο συγκεκριμένες πληροφορίες όπως κυρίως το τι θα ισχύσει με την προσθήκη και αφαίρεση ατόμων στη λίστα “οικογενειακών μελών”.

Δανείστε τα games σε φίλους μέσω του GameWorld!
Από σήμερα ανοίξαμε topic στο forum του GameWorld όπου μπορείτε από τώρα να δηλώσετε την λίστα φίλων σας στο Xbox Live στους οποίους θα δανείζετε τα games σας καθώς και ποια σκοπεύετε να αγοράσετε στο λανσάρισμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης