Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Ποιο είναι το καλύτερο διάστημα για να μείνω έγκυος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναστασία: Καλησπέρα γιατρέ! Χρησιμοποιώ κάποια τεστ ωορρηξίας, για να μπορέσω να μείνω έγκυος, και θα ήθελα να μου πείτε, ποιο χρονικό διάστημα είναι καλύτερο για την προσπάθεια επίτευξης της σύλληψης, πιο συγκεκριμένα εννοώ ότι κάνω το τεστ νωρίς το πρωί, όταν δω ότι έχω ωορρηξία. Πρέπει το συντομότερο δυνατό να προσπαθήσουμε για τη σύλληψη ή δεν έχει σημασία αρκεί να είναι μέσα στις επόμενες 48 ώρες;

Αγαπητή Αναστασία,

Στο μήνυμά σας δεν αναφέρετε πληροφορίες σχετικά με την ηλικία σας, τον κύκλο σας και το ιατρικό σας ιστορικό. Εφόσον επιθυμείτε να μείνετε έγκυος θα σας συμβούλευα να απευθυνθείτε σε έναν γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού σας εξετάσει και συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, θα σας καθοδηγήσει σχετικά με τον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο και θα σας συστήσει να κάνετε εσείς μία σαλπιγγογραφία (με την οποία θα διαπιστώσει αν οι σάλπιγγες είναι διαβατές) και ένα σπερμοδιάγραμμα για τον σύντροφο.

Όπως αντιλαμβάνεστε προκειμένου να επιτευχθεί σύλληψη δεν απαιτείται μόνο να έχετε ωορρηξία και επαφή σε εύλογο χρονικό διάστημα αλλά να συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις, που θα σας τις εξηγήσει ο ιατρός που θα επιλέξετε, κατά την διάρκεια της επίσκεψής σας.

Από τη στιγμή που γίνει η ωορρηξία και εφόσον οι σάλπιγγες είναι ανοιχτές και το σπέρμα κατάλληλο για γονιμοποίηση, μπορείτε να έρθετε σε επαφή μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Στην προσπάθειά τους για τεκνοποίηση πολλά ζευγάρια αγχώνονται και κάποιες φορές ενδέχεται και να κάνουν λάθη. Ένας ειδικός θα σας κατευθύνει σωστά και γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα ελαττώνοντας στο ελάχιστο την ψυχοφθόρο αναμονή.

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σας.

Με εκτίμηση,

Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης