Την αδυναμία της οικονομικής αστυνομίας να προχωρεί σε συλλήψεις φοροφυγάδων, ομολογεί ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Νίκος Παπαγιαννόπουλος, επικαλούμενος το μεγάλη αύξηση του όγκου των υποθέσεων και την ταυτόχρονη έλλειψη προσωπικού.

Για την αντιμετώπιση μάλιστα του προβλήματος ο αρχηγός της ΕΛΑΣ επισκέφτηκε το πρωί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε από τον οποίο ζήτησε να περάσει η αρμοδιότητα για τις συλλήψεις των οικονομικών παραβατών στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε ο κ. Παπαγιαννόπουλος, υπάρχει μικρός αριθμός προσωπικού στην Οικονομική Αστυνομία , την ίδια στιγμή που οι συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα αυξάνονται. Και το πρόβλημα γίνεται οξύτερο, σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, λόγω του γεγονότος ότι η Οικονομική Αστυνομία δεν έχει παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι άνδρες της να είναι υποχρεωμένοι να φεύγουν από την Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα για να πραγματοποιήσουν συλλήψεις στην περιφέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, προτεραιότητα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι η έρευνα και όχι οι συλλήψεις, σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Το αίτημα του ν’ ανατεθεί η αρμοδιότητα των σχετικών συλλήψεων στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα θα εξετάσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής (προϊστάμενος των οικονομικών εισαγγελέων) και θα υποβάλλει την εισήγηση του για το θέμα αυτό στον κ.Τέντε.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης