Η μία μετά την άλλη ακυρώνονται αγοραπωλησίες οικοπέδων στην ευρύτερη περιοχή Νοτίου Πηλίου, καθώς όλες οι περιοχές εκτός σχεδίου είναι χαρακτηρισμένες υψηλής παραγωγικότητας με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ανοικοδόμηση και να επιτρέπεται μόνο η χρήση τους για γεωργική εκμετάλλευση.

Το ζήτημα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου μετά από αίτηση Δημότισσας στο Σώμα να πάρει θέση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – πολλά χρόνια τώρα – υψηλής παραγωγικότητας και αγροτικής εκμετάλλευσης.

Όταν μια περιοχή είναι χαρακτηρισμένη έτσι αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει ανοικοδόμηση και η μοναδική χρήση που μπορεί να έχει είναι για γεωργική εκμετάλλευση. Μάλιστα οι μοναδικές περιοχές στην ευρύτερη περιοχή που δεν είναι χαρακτηρισμένες έτσι και εξαιρούνται είναι όσες έχουν μεγάλη κλίση 25%.

Όπως τονίζουν από την Δημοτική Αρχή η συγκεκριμένη κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα ουσιαστικά κανείς να μην μπορεί να χτίσει στην περιοχή, ενώ το τελευταίο διάστημα ακούγονται όλο και περισσότερες ακυρώσεις αγοραπωλησιών ακριβώς για το συγκεκριμένο λόγο.

Πηγή:taxydromos