«Ο λόγος που ήρθα εδώ δεν είναι καλός…» ήταν τα πρώτα λόγια της κόρης της Ενκελέιντα όταν κλήθηκε από τους αστυνομικούς να δώσει κατάθεση για τη δολοφονία της μητέρας της. Όταν περιέγραφε στις αρχές τον Γολγοθά που πέρναγε για χρόνια η οικογένειά της εξαιτίας της κακοποιητικής συμπεριφοράς του πατέρα της, εκείνος δεν είχε ακόμα συλληφθεί.

Η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει την κατάθεση του κοριτσιού που μόλις είχε μάθει ότι η μητέρα της δεν είναι στη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα τα ξημερώματα, κοντά στο σπίτι μας κάποιος σκότωσε τη μητέρα μου και θέλω να σας πω κάποια πράγματα. Εγώ δεν ήμουν μπροστά όταν έγινε. Για την ακρίβεια κοιμόμουν. Το έμαθα μετά από αστυνομικούς. Πήρα τηλέφωνο τη μητέρα μου και δεν πήρα απάντηση και αμέσως μετά πήρα τον μπαμπά αλλά είχε το τηλέφωνο κλειστό. Ούτε καν χτυπούσε το τηλέφωνό του».

Το κορίτσι εκείνες τις πρώτες στιγμές είναι σοκαρισμένο και ταραγμένο αλλά θέλει να πει πως ήταν η σχέση που είχαν τα παιδιά και η μητέρα με τον πατέρα της.

«Ο μπαμπάς μου δεν έμενε μαζί μας. Ο λόγος είναι ότι είναι αλκοολικός και δεν τα πήγαινε καλά με τη μητέρα μου εδώ και πολλά χρόνια. Μετά από κάποια σκηνικά, τον Σεπτέμβριο του 2023, ο πατέρας μου έφυγε από το σπίτι. Γενικώς έχει μεγάλη ιστορία με τον αλκοολισμό. Τον θυμάμαι πάντα να πίνει. Όταν ήταν μεθυσμένος ήταν πολύ νευρικός και γινόταν επιθετικός προς όλους μας. Συνήθως μας φώναζε και γενικά απειλούσε ότι θα μας σκοτώσει όλους και θα αυτοκτονήσει, ότι θα σκοτώσει τη μητέρα μου και τέτοια. Έβριζε και μένα. Αλλά εμένα και τον αδερφό μου δεν μας είχε χτυπήσει ποτέ. Την μητέρα μου όμως ειδικά όταν ήμασταν πιο μικροί θυμάμαι την χτυπούσε συνέχεια. Αλλά όταν μεγαλώσαμε σταμάτησε να γίνεται καθώς μπαίναμε εμείς στη μέση. Γενικά έπινε και δημιουργούσε προβλήματα. Πολλές φορές φθάσαμε στην Αστυνομία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κορίτσι περιέγραψε στους αστυνομικούς την επίθεση του πατέρα της στη μητέρα της το 2013, την αποχώρησή του για την Αλβανία και την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια. Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι το 2021 όπου άρχισε, όπως λέει, να πίνει και πάλι.

«Άρχισαν οι τσακωμοί στο σπίτι αλλά δεν τη χτυπούσε γιατί όπως σας είπα μπαίναμε εμείς στη μέση. Αυτή η κατάσταση συνεχιζόταν μέχρι τον Σεπτέμβριου του 2023 όπου έφυγε από το σπίτι. Από εκείνη την ημέρα και μετά ερχόταν στο σπίτι μόνο για να πάρει κάποια Σαββατοκύριακα το αυτοκίνητο και καμία φορά έφερνε και τα ρούχα του για να του τα πλύνουμε».

Η τελευταία φορά που είδε τον πατέρα της ήταν την ημέρα που επιτέθηκε σε εκείνη και τη μητέρα τους και έγινε η καταγγελία στην Αστυνομία που οδήγησε στη σύλληψή του. Πριν τον συναντήσουν ήταν σε πανηγύρι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το τηλεφώνημα της έδειχνε ότι τους παρακολουθούσε: «Με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε που βρισκόμουν και με ποιον. Όσο μιλούσαμε άκουγα μέσα από το τηλέφωνο τους ίδιους ήχους που άκουγα και εγώ σε πραγματικό χρόνο. Κατάλαβα ότι βρισκόταν κάπου εκεί κοντά».

Επιστρέφοντας στο σπίτι, αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται από κάτω.

«Μόλις τον ξαναείδα μπήκα μπροστά από το αμάξι του για να του κλείσω το δρόμο. Τον ρώτησα γιατί μας παρακολουθεί αλλά αυτός ισχυρίστηκε ότι περνούσε τυχαία. Τότε άρχισε να τσακώνεται με τη μητέρα μου. Είδε ότι εκείνη φοράει ένα δαχτυλίδι και της έλεγε ποιος της φόρεσε το δαχτυλίδι και την τραβούσε από το χέρι, με αποτέλεσμα να τραυματίσει το δάχτυλό της. Μετά ήρθαν οι αστυνομικοί και πήγαμε όλοι στο Τμήμα. Από εκείνη την ημέρα δεν τον ξαναείδαμε ούτε μας πήρε τηλέφωνο».

Το κορίτσι ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και προσπαθούσε να βοηθήσει τους αστυνομικούς να βρουν τον δολοφόνο της μητέρας της. Λίγες ώρες μετά συνέλαβαν τον πατέρα της που έχει οδηγηθεί ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την απολογία της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης