Ακόμη μία περίπτωση αυτοκτονίας απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «Cyber Alert».

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης ότι χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος κατέχει και διαχειρίζεται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έχει προβεί σε ανάρτηση, η οποία παρέπεμπε σε ευθεία πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο κινητοποιήθηκε άμεσα, ξεκινώντας τη διαδικασία ανεύρεσης των ηλεκτρονικών ιχνών του ατόμου που διαχειρίζεται το επίμαχο προφίλ, καθώς και της τηλεφωνικής σύνδεσης.

Άμεσα διενεργήθηκε επικοινωνία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα προέκυψε η γεωγραφική θέση του εν λόγω ατόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ενημερώθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα και, όπως διαπιστώθηκε, στην επίμαχη ανάρτηση είχε προβεί ένας άνδρας, 40 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Για τον επίδοξο αυτόχειρα ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας. Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

– τηλεφωνικά: 111 88
– στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
– μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
– μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης