Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τα οικονομικά της χώρας αλλά προφανώς και για τα οικονομικά της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, θεώρησε σκόπιμο με αφορμή την Ανάσταση του Κυρίου να στείλει… 8.500 προσωπικές ευχετήριες επιστολές!

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες φέρουν και τον αντινομάρχη, Σταύρο Ψαρρόπουλο, να ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Βογιατζή, καθώς απέστειλε και αυτός 1.500 κάρτες όμοιου περιεχομένου! Στον τοπικό τύπο δημοσιεύτηκε και κείμενο πασχαλιάτικων ευχών του νομάρχη και του νομαρχιακού συμβουλίου Λέσβου, επί αρκετές μέρες μάλιστα, προφανώς με κάποιο κόστος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταχυδρομικό τέλος που χρεώθηκε στο ταμείο της Νομαρχίας Λέσβου, ανέρχεται σε 0,53 ευρώ για κάθε επιστολή. Δηλαδή μόνο τα ταχυδρομικά έξοδα για τις κάρτες νομάρχη και αντινομάρχη κόστισαν στον Έλληνα φορολογούμενο 5.300 ευρώ.

Άγνωστο δε είναι πόσο κόστισε η αγορά του κάθε φακέλου, η εκτύπωση του με το λογότυπο της νομαρχίας αλλά και η αγορά της ευχετήριας κάρτας και η εκτύπωση της. Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και το κόστος της εργασίας των υπαλλήλων που ασχολήθηκαν με τις ευχετήριες κάρτες των προϊσταμένων τους.

Αποδέκτης των ευχών και των καρτών είναι «κάθε καρυδιάς καρύδι» και στο νομό και στην υπόλοιπη επικράτεια. Σε ό,τι δε αφορά τη Μυτιλήνη λέγεται ότι οι ταχυδρόμοι, που επωμίστηκαν να μοιράσουν τις κάρτες, εναπόθεσαν – εγκατέλειψαν τις κούτες με τους φακέλους σε ορισμένα καφενεία. Ελάχιστο όμως ενδιαφέρον έδειξαν οι παραλήπτες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτό το θέμα οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Λέσβου της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος, Δημήτρης Παλαιολόγος και Σταύρος Πολίτης υπέβαλαν σχετική ερώτηση, στον κ. Βογιατζή. Ανυπομονούμε και εμείς να δούμε τι θα τους απαντήσει.

Πηγή: aegaio.blogspot.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης