Στον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης απολογούνται σήμερα η εφοριακός και οι δύο λογιστές που συνελήφθησαν, ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη φαρμακείων ότι αξίωσαν “φακελάκι” 10.000 ευρώ για να “κλείσει” φορολογική του εκκρεμότητα. Μεταξύ των λογιστών και με την συγκεκριμένη επαγγελματική ιδιότητα, είναι ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος επιχειρησιακού σχεδιασμού, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και μεταναστευτικής πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αβαρλής, ο οποίος μετά τη σύλληψή του υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση που κατείχε, και έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Σε βάρος των τριών κατηγορούμενων, οι οποίοι παραμένουν υπό κράτηση από την περασμένη Τρίτη, όταν κι έγινε η επιχείρηση για τη σύλληψή τους από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου και εκβίαση με απειλή. Για τα τρία αυτά αδικήματα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στον ειδικό ανακριτή, ενώ στη συνέχεια – με γνωμοδότηση εισαγγελέα – θα αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, μετά την καταγγελία του ιδιοκτήτη φαρμακείων και υπό τις οδηγίες των αστυνομικών συμφωνήθηκε να καταβληθούν (αρχικά) 1.000 ευρώ, χρήματα τα οποία προσημειώθηκαν και παραδόθηκαν στον συνεργάτη του αντιδήμαρχου – λογιστή. Όταν εκείνος τα παρέλαβε επενέβησαν οι “αδιάφθοροι” και ακολούθησαν οι συλλήψεις.

Οι δύο λογιστές, όπως ανέφερε η σύνηγορός τους, ισχυρίζονται ότι τα χρήματα που παραλήφθηκαν αφορούσαν την αμοιβή του γραφείου τους, κάτι που αναμένεται να επαναλάβουν στα απολογητικά τους υπομνήματα στον ανακριτή, αρνούμενοι κάθε κατηγορία. Στο δρόμο της άρνησης όλων των κατηγοριών αναμένεται να κινηθεί στην απολογία της και η κατηγορούμενη εφοριακός (υπηρετεί σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης), η οποία θα υποστηρίξει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διαχείριση του φακέλου του καταγγέλλοντος φαρμακοποιού.

Πάντως, εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι οι έρευνες των διωκτικών Αρχών θα συνεχιστούν για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις αλλά και ενδεχόμενη συμμετοχή κι άλλων προσώπων. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η αναφορά στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ότι «οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και της συμμετοχής σε αυτή και άλλων ατόμων, συνεχίζονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελεύθεροι με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα η εφοριακός και οι δύο λογιστές για την υπόθεση με το «φακελάκι»

Ελεύθεροι, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, η εφοριακός και οι δύο λογιστές που κατηγορούνται ότι αξίωσαν από ιδιοκτήτη φαρμακείων “φακελάκι” 10.000 ευρώ για να “κλείσει” φορολογική τού εκκρεμότητα.

Μεταξύ των λογιστών και με την συγκεκριμένη επαγγελματική ιδιότητα, βρίσκεται ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος επιχειρησιακού σχεδιασμού, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και μεταναστευτικής πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αβαρλής, ο οποίος μετά τη σύλληψή του υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση που κατείχε, και έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του επιχειρηματία στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος και υπό της οδηγίες των αστυνομικών συμφωνήθηκε (αρχικά) να παραδοθεί το ποσό των 1.000 ευρώ, χρήματα τα οποία προσημειώθηκαν και παραδόθηκαν στον συνεργάτη του αντιδημάρχου – λογιστή.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι μέσω των απολογητικών τους υπομνημάτων αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες κακουργηματικές πράξεις της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της δωροληψίας και δωροδοκίας υπαλλήλου και της εκβίασης με απειλή.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο λογιστές φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα που παραλήφθηκαν αφορούσαν την αμοιβή του γραφείου τους, αρνούμενοι κάθε κατηγορία. Φέρεται να είπαν ότι «ήταν ένας αδόκητος τρόπος για να εισπράξουν την αμοιβή τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε σχέση ούτε με δωροδοκία και πολύ περισσότερο με εκβίαση».

Από την πλευρά της η εφοριακός, η οποία υπηρετεί σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη διαχείριση του φακέλου του καταγγέλλοντος και αρνήθηκε με τη σειρά της το σύνολο των κατηγοριών.

Πάντως, εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι οι έρευνες των διωκτικών Αρχών θα συνεχιστούν για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις αλλά και ενδεχόμενη συμμετοχή κι άλλων προσώπων. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η αναφορά στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ότι «οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και της συμμετοχής σε αυτή και άλλων ατόμων, συνεχίζονται».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης