Στην ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού», το οποίο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 έχει υποστηρίξει 60.804 παιδιά και τις οικογένειές τους, στοχεύει η συναυλία-αφιέρωμα στον Γιώργο Θυμή, που διοργανώνει στις 19 Σεπτεμβρίου (21.00) ο Σύλλογος των Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ), σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΜΘ).

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, καθώς τα αιτήματα για υποστήριξη παιδιών και των οικογενειών τους αυξάνονται ραγδαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του ΜΜΘ (Μ2), τρεις σπουδαίοι πιανίστες, ο Κυπριανός Κατσαρής (Καλλιτέχνης της Unesco για την Ειρήνη), ο Danylo Saienko (1ο Βραβείο Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου «Γιώργος Θυμής» 2015) και ο Γιώργος Κωνσταντινίδης θα αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο δάσκαλο μέσα από τις ερμηνείες τους.

Συμμετέχει η νεαρή βιολονίστα και υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών Ευγενία Φέιζο.

Παράλληλα, ο καθηγητής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Ιωάννου και ο μουσικολόγος δρ Γεώργιος Ιούλιος Παπαδόπουλος θα μιλήσουν για την προσωπικότητα, τη δράση και το έργο του αείμνηστου καλλιτέχνη της πόλης που άφησε τη σφραγίδα του στο μουσικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης και της χώρας στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εκδήλωση θα συντονίζει η μουσικολόγος Εριφύλη Δαμιανού. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και πραγματοποιείται καθημερινά στα εκδοτήρια του ΜΜΘ.

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 7€ (μαθητικό – φοιτητικό – κάτοχοι κάρτας ανεργίας).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθεται ο τιμητικός τόμος-αφιέρωμα στον μεγάλο Γιώργο Θυμή, στην τιμή των 10 ευρώ. Τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν επίσης για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης