Στο εδώλιο και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022, 15:55
Στο εδώλιο και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη

Την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού προτείνει η εισαγγελέας Πρωτοδικών προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Ζητεί να δικαστούν όλοι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Για τη θανατηφόρα επίθεση με οπαδικά κίνητρα που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία κατηγορούνται 12 άτομα που προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για άλλα αδικήματα.

Η 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, τέσσερις μήνες μετά το περιστατικό, ολοκλήρωσε την έρευνα. Δεν ασκήθηκαν συμπληρωματικές διώξεις και δεν προέκυψε η εμπλοκή νέων προσώπων στην υπόθεση.

Η ογκώδης δικογραφία διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελέα στις αρχές Ιουνίου και η σχετική πρόταση έγινε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων σε δίκη.

Η δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις, εξετάσεις DNA, άρσεις επικοινωνιών, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες, ψηφιακή πραγματογνωμοσύνη και άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του από τα τραύματα που έφερε στα πόδια και στο κεφάλι.

Αυτοί είναι οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Η εισαγγελέας προτείνει, επιπροσθέτως, την παραπομπή ενός από τους κατηγορουμένους και για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος ενός ατόμου από την παρέα του Άλκη, ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους ζητάει να παραπεμφθούν για συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα.

«Δεν θέλω εκδίκηση αλλά δικαίωση» λέει ο πατέρας του Άλκη

«Δεν θέλω εκδίκηση αλλά δικαίωση». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του πατέρα του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού μετά την πρόταση της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

«Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη γνωρίζει το καθήκον της και θα πράξει προς όφελος όλης της κοινωνίας. Η θυσία του Άλκη θέλω να αποτελέσει ένα γεγονός ένωσης και όχι διχασμού» αναφέρει στο ThessToday.gr ο κ. Αριστείδης Καμπανός, με τον ίδιο να προσθέτει πως πλέον όλα μπήκαν στην τελική ευθεία και αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

O κ. Καμπανός χαρακτήρισε την πρόταση της εισαγγελέως ως κάθαρση της ελληνικής κοινωνίας και υπογραμμίζει πως το μόνο που ζητάει και περιμένει είναι «οι θύτες να υποστούν αυτά που προβλέπει ο νόμος. Η οικογένειά μας δεν θέλει κάτι παραπάνω από αυτό».

Εξακολουθεί να υποστηρίζει μαζί με τον δικηγόρο του, κ. Αλέξη Κούγια, πως σε περίπτωση που η υπόθεση παραπεμφθεί σε δίκη, αυτή θα έπρεπε να γίνει στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «το σίγουρο είναι πως θα δημιουργηθούν έκτροπα, και εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο. Δεν θέλω αυτό το γεγονός να διχάσει την πόλη μας, αλλά να μας ενώσει όλους σαν κοινωνία. Δεν αφορά καμία ομάδα».

Πηγή: Grtimes, thesstoday

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022, 18:10