Ως θύμα της εμπιστοσύνης που έδειξε στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα παρουσίασε τη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο συνήγορος της Γιώργος Κροκίδας στην αγόρευσή του, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

«Δανείστηκε» μάλιστα για να στηρίξει τον ισχυρισμό του τη σχετική φράση του Ρουσσώ «για όλες τις δυστυχίες της κατηγορουμένης ευθύνεται η υπερβολική εμπιστοσύνη στις απόψεις των άλλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορος της Ευφροσύνης Λαμπροπούλου μίλησε για την «επιβολή» που είχε αποκτήσει πάνω της ο πρώην υπουργός με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο στη λογίστρια «να σκεφτεί ως μέσος άνθρωπος αφού χρησιμοποιήθηκε με τον πλέον ανάλγητο τρόπο ανάλογα με τις ορέξεις του Τσοχατζόπουλου, συνεπικουρούμενου από τον Ζήγρα.

Δεν μπορούσε όμως, όπως είπε ο συνήγορος, να αντισταθεί σε ένα σύμβολο, για το οποίο αισθανόταν ευγνωμοσύνη γιατί την εμπιστευόταν να χειριστεί τις υποθέσεις Σύμφωνα με την υπεράσπιση της κατηγορουμένης, τόσο ο πρώην υπουργός όσο και ο Νίκος Ζήγρας «πίστευαν ότι η Λαμπροπούλου δε θα τους εκθέσει. Δεν έφταναν όμως μέχρι το σημείο να την εμπιστεύονται για να διαχειρίζεται τα χρήματα τους. Δεν υπάρχει ωστόσο καμία αμφιβολία ότι όπως τα πήρε, τα οδήγησε εκεί που της επέδειξαν. Ούτε ένα ευρώ δεν ενσωματώθηκε στην προσωπική της περιουσία».

Ο συνήγορος της λογίστριας επεσήμανε επίσης πως με συνεχείς παρεμβάσεις τους ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο εξάδελφός του προσπάθησαν να την πείσουν να μην αλλάξει στάση. Εκείνη όμως «θεώρησε ότι δεν έπρεπε να καταδώσει πράξεις άλλων», καθώς όπως εξήγησε η υπεράσπιση, «συγκάλυψε τον πρώην υπουργό και το Ζήγρα όχι την παράνομη περιουσία». Ο συνήγορος της λογίστριας είπε επίσης, υπονοώντας προφανώς το Ν. Ζήγρα πως είναι «άνανδρο» να λένε πως ήξερε όλα τα μυστικά του Τσοχατζόπουλου, ενώ η ίδια ήξερε μόνο όσα της έλεγε ο πρώην υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης