Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Άγγλοι είναι τελικά οι συλληφθέντες που εμπλέκονται στο φορτίο των 654 κιλών κόκας το οποίο είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη και εντοπίστηκε από τις Ιταλικές αρχές σε λιμάνι της Καλαβρίας στα τέλη του Απρίλη. Για το συγκεκριμένο φορτίο η Ζούγκλα είχε από την πρώτη στιγμή εκτενές ρεπορτάζ με τις Ιταλικές Αρχές να διευκρινίζουν πως ερευνούσαν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και την εμπλοκή της Ιταλικής Μαφίας, αφού το λιμάνι όπου εντοπίστηκε το φορτίο των ναρκωτικών ελέγχεται από την Ντράγκετα (Μαφία της Καλαβρίας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ. Έχουν συλληφθεί 4 άτομα ενώ έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 200 κιλά κοκαΐνης. Επισημαίνεται πως τα ναρκωτικά σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις ήταν κρυμμένα σε φορτία με μπανάνες και ακολουθούσαν συγκεκριμένες διαδρομές.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Ζούγκλα, οι Ελληνικές αρχές συνεργάστηκαν με τις Ιταλικές στη συγκεκριμένη υπόθεση. Η συνεργασία αυτή είχε ως αποτέλεσμα την ανακάλυψη ενός ευρύτερου διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. Η συνεργασία ήταν τόσο στενή όπου οι Ιταλοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει από κοντά εκτίμηση της κατάστασης, ανταλλαγή πληροφοριών και συντονισμός των δράσεων.

Όπως τόνισε στη Ζούγκλα Ιταλός αξιωματικός που συμμετείχε στην επιχείρηση, τελικά δεν προκύπτει εμπλοκή της Ντράγκετα στο συγκεκριμένο φορτίο, αλλά ούτε και συνεργασία με το συγκεκριμένο κύκλωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης