Η ιστορία της μεγάλη, αλλά έχει έναν κοινό παρονομαστή με αρκετούς άλλους ασθενείς του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Ανήκει στην κατηγορία των πολιτών που προσέρχονται στο ιατρείο, όλο και πιο μαζικά, αυτών που έχουν ασφάλιση, αλλά αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακα και να κάνουν τις εξετάσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν να πληρώσουν το ηλεκτρικό τους.

Τα μαθηματικά πολύ απλά. Η γυναίκα χρειάζεται άμεσα 100 ευρώ για φάρμακα, 150 ευρώ για εξετάσεις και 500 ευρώ για το ηλεκτρικό, το οποίο η ΔΕΗ την έχει ειδοποιήσει ότι θα κόψει σήμερα. Σύνολο, 750 ευρώ που ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Τα 250 ευρώ (για φάρμακα και εξετάσεις) αποτελούν τη συμμετοχή της (που είναι στο 25% της πραγματικής αξίας τους). Αφού δεν τα έχει, τι κάνει; Μένει φυσικά χωρίς φάρμακα και εξετάσεις… ό,τι της ξημερώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιατρείο εξυπηρετεί ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους πολίτες. Δεν μπορεί όμως να γυρίσει την πλάτη του σε μια συνεχώς αυξανόμενη μερίδα του πληθυσμού, που, παρότι παίρνει έναν -χαμηλό- μισθό ή σύνταξη και έχει ασφαλιστική κάλυψη, αδυνατεί να καλύψει ΠΑΓΙΕΣ ανάγκες.

Ερωτούμε, λοιπόν, το Υπουργείο Υγείας… θα βοηθήσει κάποιος όλους αυτούς τους ανθρώπους ή θα τους αφήσει να πεθάνουν;

Πηγή:mki-ellinikou.blogspot.gr
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης