Ανθρωπιστική βοήθεια στην Αϊτή από την "Αλληλεγγύη"

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Αϊτή από την "Αλληλεγγύη"
Ως «συγκλονιστικές» χαρακτήρισε τις εικόνες που αντίκρισε στην Αϊτή ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», Κωνσταντίνος Δήμτσας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με στελέχη του οργανισμού.

«Οι εικόνες που αντικρίσαμε στην Αϊτή περιγράφονται με μία μόνο λέξη: «συγκλονιστικές». Η χώρα βρίσκεται σε πλήρη καταστροφή. Χιλιάδες παιδιά στους δρόμους, ενώ παντού οι άνθρωποι αναζητούν λίγο φαγητό. Από τους ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας περιθάλπονται περίπου 3.000 άνθρωποι. Το σχολείο και η εκκλησία έχουν πλήρως καταστραφεί.»

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αλληλεγγύης» ανέφερε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 23 τόνων, που συγκεντρώθηκε με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, παραδόθηκε με επιτυχία στις διεθνείς οργανώσεις, τους Γιατρούς του Κόσμου και τη Μητρόπολη Μεξικού.

Ο κ. Δήμτσας επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής στην Αϊτή και σε συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, παρουσιάστηκαν προτάσεις -τόσο από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπύρο Κουβέλη όσο και από τον ίδιο προσωπικά- αναφορικά με τους τρόπους συνέχισης της βοήθειας στον δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο πρωθυπουργός της χώρας, είπε ο κ. Δήμτσας, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη βοήθεια που μεταφέρθηκε, λέγοντας ότι έφτασε σε κρίσιμη στιγμή καθώς τα τρόφιμα άρχιζαν να εξαντλούνται.

Επίσης, ο κ. Δήμτσας τόνισε ότι, πριν το Πάσχα, από την Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» και τις Ιερές Μητροπόλεις θα σταλεί και νέα ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα εξεταστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες το ενδεχόμενο ανέγερσης κατοικιών φιλοξενίας για τα ορφανά του δρόμου της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 20:51